Trabzonspor, Sörloth efekti arıyor! İşte golcü adayları...

19.05.2021 - 11:01 | Son Güncellenme: 19.05.2021 - 11:30

Trabzonspor yeni sezonda gol yollarında sıkıntı yaşamak istemiyor. Gervinho, Batshuayi, Serdar Dursun ve birçok isim gündemde. Peki Trabzonspor'un yeni golcüsü kim olacak? İşte detaylar...

Trabzonspor, Sörloth efekti arıyor! İşte golcü adayları...

AJANSSPOR-HABER 

Spor Toto Süper Lig'de sezonu 4. sırada tamamlayan Trabzonspor, bu sezon gol yollarında önceki sezona nazaran beklentilerin altında kaldı. 2019-2020 sezonunda 76 gol atıp 42 gol yiyen ve ayrılmasının ardından Alexander Sörloth'un yokluğunu hisseden Trabzonspor, bu sezon 50 gol atıp kalesinde ise 37 gol gördü. Trabzonspor, forvet transferi için atağa kalktı. Detaylar haberde...

Trabzonspor gol yollarında büyük sıkıntı yaşadı

Göreve geldikten sonra ilk teşhis olarak değerlendirdiği savunma problemlerini çözen Abdullah Avcı, gol yollarında ise aynı etkiyi gösteremedi. Trabzonspor'da Caleb Ekuban bu sezon 10 gol atarken onu Djaniny Semedo 8 golle takip etti. Afobe ise 5 golle sezonu tamamlayabildi. Trabzonspor'da Sörloth, ligde 24 golle gol kralı olmuş, toplamda ise 49 maçta 33 gol 10 asist üretmişti. 

Trabzonspor'un forvet planı

Trabzonspor yönetimi, yeni sezon için transfer planını belirledi. Bordo-mavililer, Fildişili futbolcu Gervinho'yu transfer etmek istiyor. Ancak; sadece Gervinho bordo-mavililerin gündeminde değil. Trabzonspor, Crystal Palace'tan Michy Batshuayi, Düsseldorf'tan Kenan Karaman ve Darmstadt ekibinden Serdar Dursun'u da listesinde tutuyor. Danimarkalı forvet Andreas Cornelius da daha önce gündeme gelmişti.

Michy Batshuayi'nin transferi ne kadar mümkün? 

Golcü futbolcunun bonservisi Chelsea'de bulunuyor. Crystal Palace ekibinde kiralık oynayan Michy Batshuayi için 1 yıllık kiralama planı yapılıyor. Futbolcu eğer kiralanır ve Sörloth etkisi yaratırsa, Batshuayi için yeniden bir kontrat planı hazırlanacak. Belçikalı futbolcu 20 maçta çıktı ve 2 gol 2 asistlik performans sergiledi. Futbolcunun kontratı 2022 Haziran itibarıyla son bulacak.

Kenan Karaman için rakipler var 

Fortuna Düsselforf'ta mutlu olmayan Kenan Karaman için Trabzonsposr devrede. Ancak; milli futbolcuya Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe de ilgi gösteriyor. Futbolcunun EURO 2020 sonrasında yeni takımının belli olması bekleniyor. Kenan Karaman geride bıraktığımız sezon 34 maçta 9 gol atıp 3 asist yaptı. 

Serdar Dursun, daha önce yeşil ışık yakmıştı 

Almanya 2. Ligi ekiplerinden Darmstadt'ta başarılı bir sezon geçiren Serdar Dursun, 35 maçta 27 gol atıp 5 asist yaptı. Serdar Dursun, daha önce Fenerbahçe'nin gündemine gelmiş ve Erol Bulut ile görüşme yapmasına karşın transfer gerçekleşmemişti. Beşiktaş ile de anılan futbolcu, daha önce yaptığı açıklamada, "Trabzonsporlu dostlarım ne zaman geliyorsun diye soruyor. Trabzonspor gibi bir kulübün formasını kim giymek istemez?' demişti. Golcü isim sezon sonu itibarıyla serbest oyuncu statüstünde.

Gervinho ne durumda? 

Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun ismini zikrettiği 33 yaşındaki Gervinho, son olarak İtalya'da Parma forması giydi. Hem forvet hem de açıkta oynayabilen Gervinho, 26 maçta 5 gol 1 asistlik performans sergiledi. Gervinho daha önce Roma, Arsenal, Lille gibi üst düzey takımlarda da oynamıştı. Kontratı 30 Haziran 2022'de sona erecek.

Cornelius'un performansı 

Öte yandan Andreas Evald Cornelius, 30 maçta 1 gol 4 asist üretti. Danimarkalı futbolcu, 2019-20 sezonunda 27 maçta 12 gol 3 asistle öne çıkan isimlerden biri olmuştu. Cornelius'un kontrat bitiş tarihi 30 Haziran 2022. 

Senin için hazırladığımız haberler