Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinin Kamulaştırılmasıyla İlgili Açıklama Yaptı

İsa Kethüda
29.10.2022 - 23:39 | Son Güncellenme: 30.10.2022 - 11:51

Trabzonspor haberleri... Süper Lig takımlarından Trabzonspor, Mehmet Ali Yılmaz tesislerinin kamusallaştırılması konusyla ilgili bir açıklama yaptı. Detaylar.

Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinin Kamulaştırılmasıyla İlgili Açıklama Yaptı

AJANSSPOR-HABER

Trabzonspor Kulübü, Mehmet Ali Yılmaz Spor Tesisleri'nin kamulaştırılması konusuyla ilgili resmi internet sitesi üzerinden bir açıklama yaptı.

Böyle bir kamulaştırma kararı yok

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugünkü divan kurulu toplantısındaki denetim raporu neticesinde gündeme gelen Trabzonspor M.Ali Yılmaz tesislerinin kamulaştırılması konusuyla alakalı olarak, kamu yetkilileriyle yapılan değerlendirmeler sonucunda böyle bir kamulaştırma kararının olmadığı, konunun spekülatif olduğu açık ve net olarak ifade edilmiştir.

Bu durumla alakalı olarak gelişmelerden üzüntü duyduğumuzu ifade ederken, spekülatif tartışmalardan da uzak kalınması konusu kamu oyunun bilgisine hassasiyetle arz olunur."

Ne olmuştu?

Trabzonspor Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu, konuyla ilgili divan kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, "Yeni bir havaalanı projemiz var ve bu yeni havaalanı projesi içerisinde yaptığımız incelemede maalesef mevcut tesislerimizin yüzde 90’ı istimlaka gidiyor. Ben şahsen eski bir pilot olarak ve biraz da havacılık konusunda bilgisi olan bir insan olarak Trabzon şehrinin daha büyük bir havaalanına ve aşağıya doğru bütün spor tesislerini de içine alaraktan yeniden bir yapılanmaya ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. 

İlgini Çekebilir
Ahmet Ağaoğlu: "Bunu başaramazsam bırakır giderim"
Habere Git

"Engel olamazsam ben o günü o görevi bırakır giderim"

Mevcut havaalanı 250 hatta 300 uçağa kadar iniş-kalkışı rahatlıkla kaldıracak bir kapasitede ve mevcut apronların yanına yapılacak olan ilavelerle de bu tür sıkıntılar kesinlikle giderilebilir. Ben sadece şunu söylüyorum, bu şehrin yeni bir havaalanına ihtiyacı yok, yeni bir spor tesislerine ihtiyacı var. Oradaki spor tesislerini ve bizim Mehmet Ali Yılmaz Spor Tesisleri'mizin ve yan taraftaki spor tesislerinin istimlak edilerek böyle bir şeyin içine girilirse ben bu konuda sonuna kadar direnç gösteririm ve başarısız olduğum zaman da eğer görevdeysem de görevimi bırakır giderim. Trabzonspor’u öyle bir tesisten mahrum bırakmak Trabzonspor’a yapılacak ihanetlerin en büyüğüdür. Kendi adıma konuşuyorum, ihanetlerin en büyüğüdür. Ona da engel olamazsam ben o günü o görevi bırakır giderim" ifadelerini kullanmıştı.  

Senin için hazırladığımız haberler