Trabzonspor'a fatura çıkıyor! 82 bin TL ceza da olabilir fazlası da...

05.05.2022 - 10:54 | Son Güncellenme: 05.05.2022 - 11:22

Şampiyonluk maçında sahaya giren ve Antalyasporlu iki oyuncuyu darp ettiği ileri sürülen Trabzonspor taraftarının faturası bugün belli oluyor. İşte detaylar...

Trabzonspor'a fatura çıkıyor! 82 bin TL ceza da olabilir fazlası da...

Koray GEÇGEL - AJANSSPOR

Trabzonspor'un Antalyaspor ile 2-2 berabere kalıp şampiyonluğu ilan ettiği karşılaşmada yaşananlarla ilgili Profesyonel Disiplin Kurulu (PFDK) bugün bir karar verecek.  PFDK’ya yapılan sevk maddelerine göre olaylar nedeniyle Trabzonspor’a sadece 82 bin TL ödeyerek cezasını çekme olasılığı doğdu.

Trabzonspor- Antalyaspor maçında ne yaşandı?

Trabzonspor-Antalyaspor'un maçın son dakikalarında maçın bittiğini zanneden yüzlerce taraftar sahaya girdi. Antalyaspor Başkanı Aziz Çetin, "Sahaya giren bazı taraftarlar futbolcularımız Floranus ve Boffin’e vurdu. Türk futbolunu kaosa sokmamak için takımı sahadan çekmedik. Verilecek cezanın takipçisi olacağız" dedi.

Merdiven boşluklarının dolu olması nedeniyle 50 bin TL

4 maddeden PFDK'ya sevk edilen bordo mavililerin taraftarla ilgili merdiven boşluklarının boş bırakılmaması ve saha olayları nedeniyle ceza alacağı 2 madde var. Merdiven boşluklarını boş bırakmadığı için bu sezon 49. maddeden ikinci kez disipline sevk edilen Trabzonspor'un 50 bin TL ceza alması bekleniyor. Bu konudaki ilk sevkte bordo mavililer 25 bin TL ceza ödemek zorunda kalmıştı.

4. kez aynı maddeden sevk edildi

Şampiyonun başını ağrıtacak sevk ise 52. maddeden yapılan. Trabzonspor, Antalyaspor maçındaki olaylarla birlikte bu sezon 4. kez 52. maddeden disipline sevk edildi. Bordo Mavililer, daha önceki sevklerinde 2 kez 32 bin TL, 1 kez de 48 bin TL ödemeye mahkum edildi.

İlgini Çekebilir
İşte Trabzonspor'un Devler Ligi'ndeki muhtemel rakipleri
Habere Git

52. madde ne diyor?

Trabzonspor’un saha olayları nedeniyle sevk edildiği diğer madde olan 52’de net bir ceza miktarı belirtilmiyor. İlgili maddede, “Stadyumlarda düzen veya disiplinin ya da müsabakanın olağan akışı içinde oynanmasının veya güvenliğinin sağlanmasına ilişkin kuralları bireysel veya toplu bir biçimde ihlal eden kişiler, bir aydan iki yıla kadar müsabakalardan men veya süreli hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır. Disiplin Kurulu; seyircisi, mensupları, futbolcuları nedeni ile olaylardan sorumlu kulüplere olayın ağırlığına göre, para cezası, saha kapatma ve seyircisiz oynama cezasını birlikte uygulayabileceği gibi sorumlu kulüp hakkında, bu cezalardan herhangi birini vermekle de yetinebilir” ifadelerine yer veriliyor.

82 bin TL ceza ile kurtulabilir

PFDK’ya yapılan sevk maddelerine göre olaylar nedeniyle Trabzonspor’un iki maddeden 82 bin TL ödeyerek cezasını çekme olasılığı bulunuyor.  Ancak PFDK saha kapatma, seyircisiz oynama cezası da verebilir. Bu durumda bordo mavililer Altay maçını seyircisiz ya da başka bir yerde oynayabilir.

Koç: Trabzonspor İstanbul'da oynamak istiyor

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç,  kulüpteki bayramlaşma töreninde Trabzonspor'un Altay maçını İstanbul'da oynamak istediğini iddia etmiş ve verilecek cezaya dikkat çekmişti. Trabzonspor'un korunduğunu iddia eden Koç şöyle konuşmuştu: "PFDK sevklerinde yazılanlarda çok daha iyi anlayacaksınız nasıl korunduklarını. Acaba Antalyaspor’un bahsettiği darp, raporda olacak mı? Stadın kapasitesinden çok daha fazla seyircinin alınması, o raporda olacak mı? Haftalarca kapatılması gereken bir stadyumun bırakın kapatılmasının düşünülmesini gönüllerinde ne yatıyor biliyor musunuz, sahamız tahrip oldu, sondan 2. maçı İstanbul’da oynayalım. Bu cüreti de gösterecekler. Bir şampiyonluk için diğer camialar bu kadar tahrik edilmez.”

Senin için hazırladığımız haberler