Trabzonspor'a Güney Afrikalı oyuncu!

28.06.2020 - 16:23 | Son Güncellenme: 28.06.2020 - 16:31

Trabzonspor'a Güney Afrikalı oyuncu!

MKE Ankaragücü ile sahasında 1-1 berabere kalan ve şampiyonluk yarışında büyük bir yara alan Trabzonspor, gelecek sezon transfer çalışmalarına da ara vermeden devam ediyor.

İsa Kethüda - AJANSSPOR

Maligue2 sitesinde yer alan habere göre; Fransa Ligue 2 takımlarından EA Guingamp forması giyen Lebogang Phiri, Trabzonspor'un kendisi ile ilgilendiğini söyledi. 

"Trabzonspor benimle ilgileniyor"

Fransız kulübüyle olan sözleşmesi 2021 yılına kadar devam eden Güney Afrikalı oyuncu, geleceği hakkında konuştu.

25 yaşındaki önlibero oyuncusu, "Sözleşmemin bitmesine 1 yıl daha var ve şimdiden birkaç teklif aldım. Strasbourg, Trabzonspor, Nimes ve Brest benimle ilgileniyor. Kulübümle olan sözleşmem devam ediyor ve buna karşı çıkacak değilim. İleri de ne olur bilemiyoruz, bekleyip göreceğiz. 

"Hayalim İspanya'da oynamak"

Sözleşmemi uzatır mıyım bilmiyorum. Ligue 1'e dönmeyi gerçekten çok istiyorum. Bu lige aşık oldum ama İspanya'da oynamayı da hep hayal ettim. İspanya'dan gelecek tekliflere de bakıyorum. Geleceğimi iki seçenek arasında karar vermeye çalışıyorum" diyerek sözlerini tamamladı. 

1 gol 3 asist

Bu sezon Guingamp ile 25 maça çıkan Lebogang Phiri; 1 gol ve 3 asist kaydetti.

Peki, Lebogang Phiri kimdir?

Futbola Güney Afrika'nın Bidvest Wits FC altyapı takımında başlayan Phiri, 2013 yılında Danimarka'nın Bröndby IF U19 takımına kiralandı. Daha sonra tekrar geri dönen Güney Afrikalı oyuncu, bedelsiz olarak yeniden Bröndby IF takımına transfer oldu. 25 yaşındaki önliber oyuncusu 2017 yılında Guingamp takımına transfer oldu. Sağ ayağını kullanan, ön libero dışında orta sahada da görev yapan Phiri, sağ ayağını kullanıyor. Güney Afrika Milli takımının formasını da giyen Phiri, çıktığı 6 maçta 1 gol attı.

Yasal Uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler