Trabzonspor'a güzel haber! Roma'nın golcüsü Dzeko Inter'e transfer oldu

14.08.2021 - 22:00 | Son Güncellenme: 15.08.2021 - 00:28

Transferde adı Fenerbahçe ve Beşiktaş ile geçen Roma'nın yıldızı Edin Dzeko, Inter ile anlaşırken transferi resmen açıklanmadan maça çıkıp gol attı.

Trabzonspor'a güzel haber! Roma'nın golcüsü Dzeko Inter'e transfer oldu

AJANSSPOR-HABER

Transferde Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi Türk kulüpleri ile adı geçen Edin Dzeko, Inter ile anlaşmaya vardı. Yıllardır Roma forması giyen tecrübeli golcü yeni takımı tarafından resmen açıklanmadan önce ilk maçına çıktı. 

Inter, Dinamo Kiev'i 3-0 yendi

Serie A'nın son şampiyonu Inter’in, Dinamo Kiev ile oynadığı hazırlık karşılaşmasında sahaya çıkan Edin Dzeko bir de gol attı. İtalyan ekibinin 3-0 kazandığı maçta diğer golleri Nicola Barella ve Stefano Sensi kaydetti. 

Lukaku'nun yerini alacak

Ekonomik olarak zor günler geçiren ve geçtiğimiz yıl İtalya'da şampiyonluğa ulaşan Inter'de, takımdan ayrılan son isim Romelu Lukaku olmuştu. Milano temsilcisi, Belçikalı yıldızının boşluğunu Edin Dzeko ile doldurmayı planlıyor. 

Inter, Dzeko ile 2 yıllık sözleşme yaptı

Öte yandan Inter, Edin Dzeko'nun transferini bu karşılaşmanın ardından resmen açıkladı. 35 yaşındaki Bosnalı yıldız ile 2 yıllık sözleşme imzalandı. Bu durumda Dzeko’nun transferi resmileşmeden bir de gol atması ilginç bir durum oluşturdu.

Trabzonspor'a güzel haber

Bu gelişmenin ardından Trabzonspor'un Avrupa Konferans Ligi play-off turundaki rakibi Roma önemli bir yıldızını kaybetmiş oldu. Manchester City'den transfer olduğu Roma'da 6 sezon forma giyen Bosnalı forvet, bu takımda çıktığı 260 maçta 119 gol kaydetmişti. 

Dumfries de Inter'de

Inter ayrıca, PSV Eindhoven'da forma giyen 25 yaşındaki Hollandalı sağbek Denzel Dumfries ile de 4 yıllık sözleşmeye imza attı.

 

Senin için hazırladığımız haberler