Trabzonspor'a resmi ortaklık teklifi geldi! Bordo-Mavili takım satılıyor mu?

30.09.2024 - 17:08 | Son Güncellenme: 30.09.2024 - 17:23

Trendyol Süper Lig takımlarından Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, Bankalar Birliği'nden çıktıklarını ve resmi ortaklık teklifi aldıklarını açıkladı.

Trabzonspor'a resmi ortaklık teklifi geldi! Bordo-Mavili takım satılıyor mu?

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, Bankalar Birliği'nden çıktıklarını resmen duyurdu. Doğan ayrıca resmi ortaklık teklifi de aldıklarını söyledi.

"Bizim ve camiamız için çok önemli bir adımdı"

A Spor'a konuşan Doğan, "Bizim ve camiamız için çok önemli bir adımdı. Biz bunun hazırlığını aslında geldiğimiz günden beri yapıyorduk. Trabzonspor'un gerçekleri belli çünkü, biz bu gerçeklerle hareket etmek zorundayız. Biz ilk geldiğimizde ilk sözümüz taraftara stat sponsorumuz ile alakalı konuydu. Orada Türk futbol tarihinin stat sponsorluğunu yaptık. Toplamda diğer yan gelirler beraber 50 milyon Euro'yu aşan bir gelir elde ettik.

"Şu an itibarıyla camiamıza verdiğimiz sözü tutmanın gururunu yaşıyoruz"

İkinci sezonumuz yine Trabzonspor camiasına tamam biz bu borcu yaptık ama yönetilebilir bir hale getirmekti. Şu an itibarıyla camiamıza verdiğimiz sözü tutmanın gururunu yaşıyoruz. Gerçekten çok önemli bir hamleydi. Geldiğimiz günden beri bugün itibarıyla toplamda 2.1 milyar civarında faizleriyle beraber Bankalar Birliği anlaşmasına para ödedik.

"Bu rakamlar korkunç rakamlar"

Ve son dönemde faizlerin yüzde 50 seviyelerini aşması gerçekten kontrol edilmesi ve ödenebilmesi imkansız hale getirilen borçlarla karşı karşıya kaldık. Bu diğer takımlar için de geçerli. Sonuçta 4.5 milyarlık bir borcun 1 yıl beklediği dakika, önümüzdeki yıl 6.5 milyar falan konuşuluyor. Bu rakamlar korkunç rakamlar.

"Toplam ödenen para 9 milyarı bulmuş seviyede"

1.5 yıllık süreçte bugün itibarıyla toplam ödenen para 9 milyarı bulmuş seviyede. Ve bunlar ödenemeseydi bu faizlerle nerelere giderdik korkunç bir tablo ile karşı karşıya kalacaktık. Ama bir şekilde bu işlerin altından çıkmasını bildik. Ama problemler bitti mi, bitmedi. Trabzonspor'un şu anda önündeki en büyük borcu vergi borcu gibi duruyor.

"Kartal'da yeni bir anlaşma yaptık"

Biliyorsunuz geçenlerde hem Kartal'da yeni bir anlaşma yaptık. Artık üst kullanım haklarını da alarak 30 yıllığına anlaştık. Artık kullanım hakkı bizde tamamıyla. Yine yıllardır havalimanında, yani bizim tesislerimizin yanında işgalci durumunda olduğumuz yerin 30 yıllık tüm haklarını yine Trabzonspor'a kazandırdık iki önemli operasyonla birlikte.

"Trabzonspor'un önünde 2 milyara yakın bir borç var"

Son 25 yıllık süreç dahilinde birçok sefer vergi anlaşmaları yapılmış ama haklı olarak ben burada kimseye suç bulmuyorum, yanlış anlaşılmasın gerçekten imkanlar çok zor, gelir hemen hemen yok ama bunlar anlaşmalar ödenemediği için şu anda kiralamalar ile alakalı, vergiler ile alakalı toplamda Trabzonspor'un önünde 2 milyara yakın bir borç var. Bu borcunda bir an önce ödenmesi için başta ben ve yönetim kurulumuz planlamaları yapıyor. Yine çok önemli İstanbul'da 2 arazi ve Trabzon'da bir arazi üzerinde çok ciddi çalışmalarımız var. Bunlarla beraber biz artık Trabzonspor'un geleceğini...

"İstanbul takımlarının gibi bizim de bu arazileri almamız lazım"

Tabii bu bizim tek başımıza başarabileceğimiz bir şey değil, tüm camianın desteğine ihtiyacımız var. Bunu herkesle konuşacağız. Zamanı geliyor yavaş yavaş. Trabzonspor'un bundan sonraki geleceğini kurtarmak anlamında çok farklı ve önemli noktalar. Diğer İstanbul takımlarının gibi bizim de bu arazileri almamız lazım. Şimdilik mali konularla alakalı diyeceklerim bunlar" dedi.

"Geldiğimiz günden beri önemli sponsorluklar ve ciddi hamleler yapıyoruz"

Katar sponsorluklar ile ilgili sözlerine devam eden Doğan, "Bu konu hassas bir konu. Bizim geldiğimiz günden beri önemli sponsorluklar ve ciddi hamleler yapıyoruz. Bilançoları ciddi anlamda düzeltiyoruz. UEFA'nın dediği gelir gider tablosuna şu an itibarıyla çok ciddi bir atılım yaptık. Orada görüşmeler ayrı devam ediyor.

"Yabancı yatırımcılardan resmi ortaklık teklifi geldi"

Şimdi Trabzonspor ile alakalı yabancı yatırımcıların ilgisi mevcut, hatta bunla alakalı netleşmeden çok konuşmamak lazım ama önemli bir yatırım grubunun Trabzonspor ile ciddi ortaklık ve çalışmak için kulübümüze resmi olarak bir başvurusu oldu, resmi olarak da kayıtlara girdi. Burada insanlar bunu hemen yanlış anlıyor. İşte Trabzonspor, kulüpler satılıyor, yok o oluyor yok bu oluyor... Hemen konular buraya geliyor. Bu bilgi önemli bir bilgidir ,Trabzonspor'un görünürlüğü açısından.

"Trabzonspor'un satılmasına karşıyım ve bunun da karşısındayım"

Benim için Trabzonspor dünyanın en büyük şehir takımı. Trabzonspor dünyanın her yerindeki Trabzonspor sevdalıların takımıdır. Onlara aittir ve böyle de kalması gerekir. Ben bu işlerin satılmasına şiddetle karşı olan biriyim. Ama firmalarla görüştükten sonra bu sonuçta benim şahsımın vereceği bir karar değildir. Ama ülkemizde zaten kanun olarak da satılması mümkün değil. Ama buralarda her zaman son söz Trabzonspor kongresindir. Ben buna şiddetle karşı durdum. Ama tabii en son söz kongreye aittir. Bu şekilde Trabzonspor'a Katar ve Arap ülkelerinden gelen talepler var. Biz henüz görüşmeyi yapmadık. Görüşmeyi yaptıktan sonra ciddi bir konu ortaya çıkarsa, çıkar Trabzonsporluları bilgilendiririz. Şu an öyle bir görüşme olmadı. Bu tip ilgi, talepler ve yazışmalar var" şeklinde konuştu.

"Şenol Hoca'mızın talebi ne olursa yerine getireceğim"

Şenol Güneş ile ilgili konuşan Doğan, "Ben kısa bir dönemdir Şenol Güneş ile çalışıyorum. İlk diyeceğim enerjisine hayranım şu anda. Bu çok önemli. Enerjisine, tutkusuna hayran olduğunu söylemem gerekiyor. Hocamız çok hevesli. Sürekli konuşuyoruz. Şenol Hoca'mızın talebi ne olursa yerine getireceğim. Ben bugüne kadar saha içine karışan bir başkan olmadım, olmayacaktı. Orası bir teknik bir durum.

"Henüz bizden oyuncu talebi olmadı ama olacak"

Bizim işimiz oyuncuların ve teknik ekibin maaşını zamanında ödemek. Hocamızın ve kulübün de izleme ekibi çalışıyor. Hocamız şu anda değerlendirmesini yapıyor. Henüz bizden oyuncu talebi olmadı ama olacak. Bunları konuşuyoruz. Biz de talepler geldiği zaman, nasıl yaparız, nasıl halletmemiz lazım gibi gereken ne varsa yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Doğan son olarak, "Ben Trabzon'da doğdum. İlkokul, Ortaokul ve Lise'yi Trabzon'da okudum. Benim bütün ailem Trabzonspor içerisindeydi kuruluşundan beri. Bu şehirde para kazandık. Bu şehre karşı bir sorumluluğumuz var. Ben ne yaparsam yapayım bana ailemden bir şeydir.

"En fazla tepki alan başkanlardan biriyimdir"

İlk geldiğimden beri herhalde en fazla tepki alan başkanlardan biriyimdir. Söyledim en zor görev benim olacak çünkü hem bunu bir şekilde yarıştırmak zorundayım hem de bu borçların bir şekilde ödenmesi gerekiyor. Bunun artık bir sonu yoktu. Ben 6 yıldır işin için de olarak, başkan olarak bu sorunları görmezden gelerek hareket etmek ne benim karakterime ne de iş adamlığına yakışır ne de Trabzonsporluluğumuza yakışır. 9 milyar paradan bahsediyoruz ve biz kredi kullanmadan yaptık bunları.

"Bugüne kadar nasıl yaptıysak bu borçları da ödemenin peşine gideceğiz"

Şu anda hiçbir bankaya da kredi borcumuz, faiz borcumuz, hiçbir şeyimiz yok. Ama önümüzde bir yol daha var. Bugüne kadar nasıl yaptıysak bu borçları da ödemenin peşine gideceğiz. Ama bugüne kadar herkes bulmadığı parayı harcadı. 9 milyar paradan bahsediyoruz. 250 milyon Euro üzerinde bir rakam yapıyor. Ben bu paranın yüzde 10'unu harcamadım. Ama bu parayı harcayıp hiç insanın aklına gelmeyecek transferleri 3.5 milyon Euro daha fazla verip bir şekilde Trabzon'a getirip başka bir şeyin içerisinde de olabilirdim.

"İlk hedefimiz 2 milyarı bulan vergi borcunu ödemek"

Şunu da derdim: ben bulduğum parayı harcadım. Herhalde bulduğu parayı harcayan başkana da kimse bir şey demezdi herhalde. Ama bulduğum parayı ben başkan olarak doğrusunu yaptığımı düşünüyorum. Transferlerde hata yapmadık mı, yaptık. Herkes yapıyor. Hatta bizden çok fazlasını yapıyorlar. Bir gerçeğe göre hareket ettim. Benim ana hedefim borçların üzerine gitmekti. Trabzonspor'un borcunu kapattım. İlk hedefimiz 2 milyarı bulan vergi borcunu ödemek. Bunu yarışarak zirvede olarak yapmak istiyorum.

"Zirve yarışında olacağımızı düşünüyorum"

Bunun için çok önemli bir avantajım var, Sayın Şenol Güneş. Camiayı bilen, bu şehirde oluşacak sıkıntıları bilen, hem burada hem de İstanbul'da şampiyon olmuş çok değerli bir hocamız var başımızda. Her gün görüşüp, konuşuyoruz. Futbol hocamıza emanettir. Ben hocamızın arkasındayım. Ne istiyorsa her şeyi yapacağım. Zirve yarışında olacağımızı düşünüyorum. Daha ligin başındayız. Zirvede oluruz ha nerede oluruz onu hep berabere yaşayacağız.

"Taraftarın desteğine ihtiyacımız var"

Taraftarlar bize inansınlar. Trabzonspor'un geleceğinin bir şekilde önünü açmak zorundayız. Taraftarlarımız devreye girdiğinde takımımız 12 kişi oynuyor. Bu desteğe ihtiyacımız var. Hocamız bu desteği de hak ediyor. Taraftarlardan ricam sahaya gelsinler, hocalarına ve oyuncularına sahip çıksınlar" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler