Trabzonspor'a yabancı hoca yaramıyor

01.11.2020 - 15:31 | Son Güncellenme: 01.11.2020 - 15:38

Trabzonspor haberleri... İngiliz teknik adam Eddie Newton ile yollarını ayıran Trabzonspor'a yabancı hoca yaramıyor. Karadeniz ekibi, lig tarihindeki 6 şampiyonluğuna da Trabzonlu teknik adamlarla ulaştı. Efsane Milne bile çare olamadı, Halilhodzic iki kez geldi gitti, Werner Biskup, tarih yazdı. İşte detaylar...

Trabzonspor'a yabancı hoca yaramıyor

Ahmet UYKAN - AJANSSPOR

Süper Lig'in henüz 7. haftasında İngiliz çalıştırıcı Eddie Newton'a yol veren Trabzonspor'da teknik direktör arayışları sürüyor. Bordo-Mavililerin tarihine baktığımızda ise başarıların yerli hocalarla yakalandığını görmek mümkün. İşte detaylar...

Şampiyonlukları Trabzonlular getirdi

Karadeniz ekibi, lig tarihindeki 6 şampiyonluğuna da Trabzonlu teknik adamlarla ulaştı. Bordo-Mavililer, 1975-76 1976-77 1979-80 ve 1983-84 sezonlarında Ahmet Suat Özyazıcı 1978-79 ve 1980-81 sezonlarında ise Özkan Sümer ile mutlu sona ulaşmıştı.

İlk yabancı denemesi Alman Sundermann'la

Trabzonspor'un efsane başkanı Mehmet Ali Yılmaz, 1985-86 sezonunda sürpriz bir şekilde takımı Jürgen Sundermann'a emanet etti. Alman taktisyen, beraberinde vatandaşı savunma oyuncusu Jürgen Groh'u da getirince kulüp tarihindeki ilk yabancı hoca ve futbolcu transferi gerçekleşmiş oldu. Ancak "Trabzon'a Batı kültürünü getiriyoruz" sloganıyla gelen Sundermann, sezonu tamamlayamadı.

Werner Biskup, tarih yazdı!

Karadeniz ekibinin ikinci yabancı hocası da yine Almanya'dan geldi. 1988-89 sezonunda Werner Biskup ile anlaşan Trabzonspor, Alman taktisyene sadece 3 hafta dayanabildi. Biskup, kulüp tarihinin en kısa görevde kalan yabancı hocası olarak tarihe geçti.

Sadri Şener'den Leekens bombası

Trabzonspor'un yolunu tutan bir diğer yabancı teknik adam da Belçika'nın ünlü ismi Georges Leekens idi. 1992-93 sezonunda dönemin başkanı Sadri Şener'in aile dostu olan ve büyük umutlarla göreve getirilen Leekens, ilk senesinde takımı 3. yaptı. Ertesi sezon ise 3. haftada ülkesine döndü.

Efsane Milne bile çare olamadı

Beşiktaş'ı 1989 yılından itibaren üst üste 3 kez şampiyonluğa taşıyan unutulmaz teknik adam Gordon Milne, Trabzonspor'un da umudu olmuştu. 1998-99 sezonunda

Bordo- Mavili takımın başına geçen İngiliz çalıştırıcı, ligi 4. sırada tamamlayınca Karadeniz'deki macerası sadece 1 yıl sürdü.

Halilhodzic iki kez geldi gitti

Fransa liginin popüler isimlerinden Vahid Halilhodzic'in yolu da Trabzonspor ile kesişen yabancılardan. 2005-06'nın  devre arasında Trabzon'a gelen Bosnalı çalıştırıcı, 6 aylık sözleşmesi bitince takımdan ayrıldı. Tecrübeli hoca, 2014'te yarım kalan işini tamamlamak için geri dönse de II. Halilhodzic dönemi sadece 116 gün sürdü.

En acemisi İngiliz Newton

Kasımpaşa mağlubiyeti sonrası görevine son verilen Eddie Newton, Trabzonspor tarihindeki 11. yabancı hocasıydı. Kariyerindeki ilk teknik adamlık deneyimini Bordo-Mavili takımda yaşayan İngiliz çalıştırıcı, bu sezon çıktığı 7 lig maçında sadece 5 puan toplayabildi.

Kimler geldi kimler geçti...

Trabzonspor'da görev yapan yabancı teknik adamlar şöyle:

Jürgen Sundermann, Werner Biskup, Urbain Braems, George Leekens, Gordon Milne, Peter Briegel, Vahid Halilhodzic, Sebastiao Lazaroni, Hugo Broos, Şota Arveladze ve Eddie Newton.

Senin için hazırladığımız haberler