Trabzonspor'da Abdullah Avcı isyanı! Fatih Tekke sesleri...

Özgür Koç
24.05.2024 - 11:21 | Son Güncellenme: 24.05.2024 - 11:51

Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş'a 3-2 yenilerek kupayı rakibine kaptıran Trabzonspor'da taraftarlar faturayı Abdullah Avcı'ya kesti. Taraftarlar takımın başına efsane oyuncuları Fatih Tekke'nin getirilmesini istedi.

Trabzonspor'da Abdullah Avcı isyanı! Fatih Tekke sesleri...

AJANSSPOR - HABER

Şampiyonluk hedefiyle başladığı sezonda ligi ancak 3. sırada bitirmeyi garantileyen Trabzonspor, sezonu kupayla tamamlamak için çıktığı Türkiye Kupası finalinde ise Beşiktaş'a 3-2 yenilerek bu hedefini de gerçekleştiremedi.

Taraftarlar faturayı Avcı'ya kesti

1-0 öne geçtiği maçta Beşiktaş karşısında kötü bir futbol sergileyen ancak buna rağmen 2-1 geriye düşmesine rağmen 2-2'lik eşitliği sağlayan Trabzonspor, 90+4'te yediği golle sahadan mağlup ayrıldı. Maç sonunda bordo mavili taraftarlar, tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşayan, takımı geçiği olarak Serdar Topraktepe'ye emanet eden Beşiktaş karşısında oynanan futbol ve alınan sonuçtan teknik direktör Abdullah Avcı'yı sorumlu tuttu.

Taraftarlar, sezonun en büyük hedefi olarak görülen karşılaşamada, 1-0 öne geçilmesine rağmen sonrasında oynanan etkisiz oyun ve rakibin 16 şutuna karşın sadece 2 şutla gol denemesinde bulunmasına isyan etti.

"Takımı hazırlayamamış"

Bordo mavili taraftarlar sosyal medyada yaptığı yorumlarda, Abdullah Avcı'nın sezonun en önemli maçı olan karşılaşmaya takımı iyi hazırlamadığı; buna karşın Beşiktaş'ın geçiciği hocası Serdar Topraktepe'nin ise Trabzonspor'un zaaflarını iyi tespit ederek takımını doğru bir oyun planıyla sahaya çıkardığını kaydettiler.

"Trabzonspor'un ruhuna aykırı"

Bazı taraftarlar ise Abdullah Avcı'nın futbol anlayışının Trabzonspor'un ruhuna aykırı olduğunu belirtirken, Trabzonspor isyandır, başkaldırıdır, rakibi beklemez, korkak oynamaz, hücum oynar. Abdullah Avcı, Trabzonspor'un ruhuna uygun futbol oynatmıyor. Şampiyon olduğumuz sene de takım 11 maçı çok rahat kazandıysa geri kalan maçlarda etkisiz, sıkıcı, ecel terleri döktüren bir futbol sergilemişti." ifadelerini kullandılar.

Maç sonu görüntüsü ve açıklamaları tepki çekti

Öte yandan Abdullah Avcı, Beşiktaş'ın 3-2'lik galibiyetiyle biten karşılaşmanın ardından saha içinde ekranlara yansıyan gülümseyen görüntüsü taraftarları kızdırdı. Avcı'nın maç sonu, "Rakibe temaslı, yönlendirmeli bir oyun oynayamadık. Geriye yaslanmadık, rakip bizi geriye yasladı. Güzel bir final oldu. Festival havasında geçti. Örnek bir kupa finali oldu." sözleri de taraftarların tepkisini çekti.

Fatih Tekke sesleri

Bazı Trabzonspor taraftarları, sosyal medyadan başkan Ertuğrul Doğan ve yönetime seslenerek, kupa yenilgisinin ardından Abdullah Avcı ile yeni sezona başlanmamasını ve takımın başına kulübün efsane ismi Fatih Tekke'nin getirilmesini istedi.

"Sözleşmesini yenilemeden getirin"

Taraftarlar yorumlarında, bu sezon Alanyaspor'un başında elde ettiği sonuçlarla büyük alkış alan Fatih Tekke'nin Trabzonspor'un ruhuna uygun bir isim olduğunu ve genç çalıştırıcının kulübüyle yeni sözleşme imzalamadan takımın başına getirilmesi gerektiğini kaydettiler.

Bjelica'nın yerine geldi

Trabzonspor'daki ilk döneminde 2021-22 sezonunda kazanılan tarihi şampiyonlukta büyük rol oynayan Abdullah Avcı, iki kez de Süper Kupa sevinci yaşamıştı. Tecrübeli çalıştırıcı bordo mavili kulüpteki ikinci dönemine ise bu sezon Nenad Bjelica ile yolların ayrılmasının ardından 9. haftada başladı. 60 yaşındaki teknik adam bu sezon bordo mavili takımla 36 maçta 22 galibiyet, 4 beraberlik ve 10 yenilgi elde etti. Avcı, bu maçlarda 1.94 puan ortalaması yakaladı.

Fatih Tekke, Alanyaspor'un başındaki performansıyla alkış topladı

Sezona İstanbulspor ile başlayan Fatih Tekke ise 4. hafta görevinden ayrılmıştı. 46 yaşındaki çalıştırıcı 3 Kasım 2023'te ise Alanyaspor'un hocası oldu. Güney ekibinin başında ligin son haftası öncesi 28 maça çıkan Fatih Tekke, özellikle ligin ikinci yarısında oynattığı futbol ve aldığı sonuçlarla takımını üst sıralara taşıdı. Genç teknik adam bu maçlarda 10 galibiyet, 11 beraberlik ve 7 yenilgi elde etti. 

Senin için hazırladığımız haberler