Trabzonspor'da Uğurcan Çakır'a yıllık 4,5 milyon Euroluk teklif! Kupa finali son maçı olacak...

Özgür Koç
21.05.2024 - 13:33 | Son Güncellenme: 21.05.2024 - 13:56

Trabzonspor'da sezon sonunda takımdan ayrılması beklenen kaptan Uğurcar Çakır'a yıllık 4,5 milyon Euroluk teklif geldiği ileri sürüldü. İşte detaylar...

Trabzonspor'da Uğurcan Çakır'a yıllık 4,5 milyon Euroluk teklif! Kupa finali son maçı olacak...

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'de üçüncü sırayı garantileyen Trabzonspor'da 23 Mayıs Perşembe günü Beşiktaş ile oynanacak Türkiye Kupası finali kaptan Uğurcan Çakır'ın bordo mavili formayla son maçı olabilir.

Trabzonspor forması altında gösterdiği performansla yıllardır yurt dışından birçok takımın transfer listesinde olan 28 yaşındaki file bekçisi, gelen tekliflere karşın takımda kalmıştı. Ancak Uğurcan Çakır'ın bu sezon kariyerinde yurt dışında devam etmesine yüksek bir ihtimal olarak bakılıyor.   

Trabzonspor transferine kolaylık sağlayacak

Öte yandan Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan takım kaptanı Uğurcan Çakır ile ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Uğurcan'ın Avrupa'da oynama düşüncesi var. Kendisine Avrupa'nın önemli kulüpleriden teklif gelirse yardımcı olacağımızın sözünü vermiştim. Şu an için resmi teklif olmasa da bazı kulüplerin bizle bağlantıya geçtiği doğrudur. Resmi bir şey geldikten sonra bunu konuşmak daha doğru olur." ifadelerini kullanmıştı.

Suudi Arabistan'dan talibi çıktı

Öte yandan Uğurcan Çakır'a Avrupa'dan değil ama dünya yıldızlarının yeni durağı olan Suudi Arabistan Ligi'nden bir takımın transfer teklifinde bulunduğu ileri sürüldü.

Yıllık 4,5 milyon Euroluk teklif geldi

Fanatik Gazetesi'nden Safa Can Konuksever, Tivibu Spor'da Uğurcan Çakır'a Arabistan'dan teklif geldiğini belirtti. Deneyimli eldivenin ligde oynanacak Ankaragücü maçında cezalı olduğunu hatırlatan Konuksever, "Uğurcan için finalin şöyle de bir anlamı var. Uğurcan'ın Trabzonspor kariyerindeki son maçı olabilir. Arabistan'dan 4.5 milyon euro net maaş teklifi var, burada kazandığının 4 katı. Daha önce Türkiye Kupası kazandı ama yine de kupayla veda etme motivasyonu olacaktır." şeklinde konuştu. 

244 maçta forma giydi

Trabzonspor'la 2027 Haziran ayı sonuna kadar sözleşmesi bulunan 28 yaşındaki file bekçisi, altyapısından yetiştiği kulüpte bugüne kadar 244 karşılaşmada kaleyi korudu. Uğurcan Çakır bu karşılaşmalarda 289 gol görürken, 71 maçta gole izin vermedi. 

Tarihi şampiyonlukta önemli rol oynadı

Trabzonspor formasıyla 4 kupa kazanan milli kaleci, 2021-22 sezonunda kazanılan tarihi lig şampiyonluğunda da 43 maçta 13 kez kalesini gole kapatarak baş rol oynayan isimler arasında yer aldı. Uğurcan Çakır, Karadeniz ekibinde bir lig, bir Türkiye Kupası ve iki Süper Kupa sevinci yaşadı. 

Senin için hazırladığımız haberler