Trabzonspor'da hareketli saatler! Seçim gündeme geldi...

04.03.2018 - 09:18 | Son Güncellenme: 04.03.2018 - 09:18

Trabzonspor’da Başkan Muharrem Usta kulübün önde gelen isimleriyle bir araya geldi.

Trabzonspor’da da Başkan Muharrem Usta kulübün önde gelen isimleriyle bir araya geldi. Fotoğraf verildi. Birkaç küçük detay paylaşıldı. Detaylar ise yeni yeni ortaya çıkmaya başladı. 3 saat süren toplantıda kulübün yaşadığı darboğazdan kurtuluşu için öneriler sunuldu. Hatta tatlı sert atışmalar bile yaşandı. Toplantıya katılan herkese teşekkür edip konuşmasına başlayan Usta ''isterseniz bırakırım ama benden sonra ne olacak?'' sorusunu sordu. Toplantıda daha çok eski as başkanlardan Hayrettin Hacısalihoğlu konuştu. Hacısalihoğlu, en iyi çözümün kongre olduğunu söyledi. Süleymah Atal da buna destek verdi.

Usta: Sosa ile Kucka'nın parasını ben öderim

Muharrem Usta ise yaptığı yanlışların farkında olduğunun altını çizerek ''Sosa’nın da Kucka’nın da gerekirse parasını ben veririm. Ancak 2 yıldır bu kulübe 1 lira para girmiyor. Trabzonspor’u bu bataktan kurtarmamız gerekiyor. Bırakmak çözüm değil. Çekip gideceğim ama ne olacak? Benden yana sorun yok. Yıllardır yöneticilik yapıyorum ben böyle bir durum görmedim. Kendi içerimizde 400 milyon TL topladık. Bakanlar yardımı ile 200 milyon TL toplayabildik ama olmuyor ne yazık ki'' çıkışını yaptı.

Muharrem Usta: Bırakın locayı kombine bile satamadık

Muharrem Usta’nın bu sözleri masada bulunan Trabzonspor’da görev yapmış ve yapmakta olan kişileri şaşırttı. Yeni öneriler geldi. Trabzonspor'dan istifa eden yöneticilerin de gündeme geldiği toplantıda Usta, ''günümüz şartlarında kulüpler çekirdek yöneticilerle idare ediliyor'' diyerek yönetimine çok güvendiğini söyledi.

Usta’ya gelen ilk öneri, ''Trabzonspor’un 1 milyar TL’yi aşan borcu için üyelerden elini taşın altına koymalı. En az 40 bin TL’lik yardımda bulunmaları gerekiyor. Bu yardım ise 5 yıllık koltuk satarak olabilir'' oldu. Bu öneriyi dinleyen Usta ''Maalesef loca satamıyoruz. Ordan bile gelmedi. Onu geçtim kombine bile satamadık'' itirafında bulundu.

Akil adamların kararı: Cumhurbaşkanına gidilecek

Eski başkanlardan Ahmet Celal Ataman, Trabzonspor’un kendi öz benliğine dönmesi gerektiğini belirterek, aşırı borçlanmanın kulübü çok zor durumda bıraktığını söyledi. Usta’ya başarılı bir performans sergilemediğini yüzüne söyledi. Ortak akıl sonucu toplantıdan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gidilmesi kararı çıktı. Trabzonspor Akyazı Stadyumu’nun yanında bulunan araziyi isteyecek olan bordo-mavililer buraya kurulacak bazı yapılarla kulübün kasasına gelir koyup borç yükünü hafifletmek isteyecek.

Kongre önerisine sıcak bakılmadı

Toplantıda, Usta’nın diğer eski başkanlarla gerekirse yüz yüze görüşeceğini söylemesi dikkat çekti. Toplantıya katılanlar genel kurulun sezon bitmeden yapılmasını önerdiler. Toplantıya katılan yöneticiler ise genel kurul önerilerine sıcak bakmadılar. Beşiktaş maçında galibiyet alınması halinde yeniden şehrin ve takımın havaya gireceklerine inandıklarını söylediler. Toplantıya katılan eski yöneticilerin, ''Yine mi saha sonuçlarına göre pozisyon alacaksınız. Kulüp artık gitmiyor görmüyor musunuz?'' dedikleri öğrenildi.

Usta kongre kararı alsa bile aday olacak

Toplantı sonunda ise Muharrem Usta’nın kongre kararı alsa bile yeniden aday olmaya karar verdiği iddia edildi. Başkan’ın, ''takımın borcu fazla, ama bu borcu da sırtlayacak olan benim yeniden aday olacağım'' dediği bildirildi. Ekibini kökten değiştirme kararını ise, ''artık Trabzon’da kimin ne olduğunu anladım. Tanıdım. Şimdi daha sağlam özverili ve çalışkan bir yönetim oluşturabilirim'' ifadeleriyle açıkladı. (Fotospor)

Senin için hazırladığımız haberler