Trabzonspor'dan ayrılan Afobe'nin yeni adresi!

01.07.2021 - 18:20 | Son Güncellenme: 01.07.2021 - 18:22

Trabzonspor'dan ayrılan Benik Afobe'nin yeni adresi belli oldu. Golcü futbolcu kariyerine İngiltere'de devam edecek. İşte transfer detayları...

Trabzonspor'dan ayrılan Afobe'nin yeni adresi!

AJANSSPOR-HABER 

Spor Toto Süper Lig'de son olarak Trabzonspor forması giyen ve bordo-mavililerin yollarını ayırdığı Benik Afobe'nin yeni adresi belli oldu. Golcü futbolcu, İngiltere Championsleague'de kariyerine devam edecek. Detaylar haberde...

Afobe, Milwall ile anlaştı

Kiralık geldiği Trabzonspor'dan ayrılan ve Stoke City ekibine dönen Afobe, kariyerine Milwall'da devam edecek. Ada basınında yer alan haberlere göre; 28 yaşındaki futbolcu, yeni takımı için sağlık kontrolünden geçti.

Trabzonspor'a maliyeti ne kadardı?

Demokratik Kongolu futbolcu için Trabzonspor 1.3 milyon Euro garanti ücret ödemişti. Menajerlik hizmeti olarak da 140 bin Euro ödeneceği ifade edilmişti. Afobe, Trabzonspor formasıyla 20 maçta 5 gol attı. 

Denizlispor'un kapısından dönmüştü 

Afobe, Trabzonspor'a transfer olmadan önce Denizlispor ile görüşmüş ve aslında anlaşma sağlanmıştı. Bu bilgiyi Denizlispor'un o dönemki yöneticisi ve 2 numaralı ismi Kaan Şanlıkan, Radyospor mikrofonları aracılığıyla açıklamış ve şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Bir golcüyle anlaşmıştık. Bunu ilk defa açıklıyorum. Uçak biletini bile almıştık. 4 büyüklerden birinin golcüsü. O isim Trabzonspor’un şu anki golcüsü Benik Afobe. Sörloth, Leipzig’e gitmeseydi bizle imzalıyordu. Buradaki en önemli şey ne? Trabzonspor’un hocasının İngiliz olması, futbolcunun İngiliz olması ve bizden 2 kat fazla bütçe teklif etmeleri."

Senin için hazırladığımız haberler