Trabzonspor'dan borç yapılandırması! KAP'a açıklama...

28.06.2019 - 21:40 | Son Güncellenme: 28.06.2019 - 21:40

Spor Toto Süper Lig ekibi Trabzonspor, mevcut borçlarını 5 yıl vade ile yapılandırdığını borsaya bildirdi.

Trabzonspor'dan KAP'a yapılan açıklama şu şekilde:

Şirketimiz, Aktif Bank, Halkbank, Denizbank ve Ziraat Bankasından oluşan konsorsiyum ile mevcut finansal borçlarımızı 2 yılı anapara ödemesiz olmak üzere 5 yıl vade ile yapılandırmıştır.

"Trabzonspor'un kimseye borcu kalmamıştır"

Ahmet Ağaoğlu TRT Spor'a borç yapılandırması ile ilgili açıklamalar yaptı. Ahmet Ağaoğlu'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Türk futbolunda alınmış olan en önemli karar lisans talimatının yürürlüğe girmesi. Kulüp başkanını tek başına sorumlu tutuyor. Federasyon burada oranları belirliyor. Bankalar Birliği sizin harcayacağınız paranın miktarını belirliyor. Bunun üzerine çıkılmayacak. Bunun üzerinden çıktığında federasyon ceza veriyor. Bankalar Birliği ise parayı yönetimden alıyor.

UEFA'dan ceza alma ihtimalimiz ortadan kalktı diyemem ama şansımız arttı. Saat 18:00 itibarıyla Trabzonspor'un kimseye borcu kalmadı. Transferde önceliğimiz genç oyunculara verdik. Transfer sezonunu 15 gün içerisinde kapatacağız. Bunlar direkt katkı verecek oyuncular. Teknik heyetin vereceği karar doğrultusunda 1-2 kişi takımdan ayrılabilir.

Herkes yapılandırmayı yapmak zorunda değil. Talimat bağlayıcı ama. Borçları temizleyip böyle bir yapılandırmanın içine girmek en mantıklısı.

Senin için hazırladığımız haberler