Trabzonspor'dan CAS açıklaması!

16.06.2020 - 14:03 | Son Güncellenme: 16.06.2020 - 14:09

Trabzonspor, Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) ile ilgili süreç hakkında açıklama yaptı. Trabzonspor'un cezası kalkacak mı? Trabzonspor'dan son dakika haberi...

Trabzonspor'dan CAS açıklaması!

Trabzonspor'a UEFA'dan 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası gelmişti. Bordo-mavili kulüp, Spor Tahkim Mahkemesi'ne başvuruda bulundu. Trabzonspor, resmi internet sitesi aracılığıyla süreçle ilgili olarak bir açıklama yayınladı ve açıklamada yargılama sonuçlanıncaya kadar yürütmenin durdurulması talebinde bulunduğunu duyurdu.

Yapılan açıklamada, "UEFA'nın, 03.06.2020 tarihinde tarafımıza tebliğ ettiği kararı için, İsviçre'deki Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) nezdinde gerekli itirazlarımız yasal süresi içerisinde yapılmış olup, itirazlarımızın yanı sıra, yargılama sonuçlanıncaya kadar yürütmenin de durdurulması talebinde bulunulmuştur. Kamuoyuna duyurulur. Saygılarımızla" denildi.

Trabzonspor süreçten umutlu

Trabzonspor, CAS'tan olumlu bir sonuç çıkacağına inanıyor. Yürütmeyi durdurma kararının alınması talebine nasıl bir yanıt geleceği merak konusu. Trabzonspor'un bu talebinin Avrupa kupalarına katılabilme yolunda atılmış bir adım olduğu biliniyor. 

Ahmet Ağaoğlu ne demişti?

Başkan Ağaoğlu başvuruları hakkında, "Biz UEFA’yı dava ettik. Dolayısıyla elimizdeki argümanların ne olduğunu açıklayıp, karşı tarafa koz veremeyiz. Sözümüze inanılsın ve asılsız haberler yapılmasın. Okudukça aklım almıyor. Yazılıp çizilenler aslı astarı olmayan şeyler. Biz haklıyız ve yüzde 99 davayı kazanacağız. Benden önceki başkanımız Muharrem Usta, kulübe olan ödemeleriyle ilgili ibra yazısını verdi. Bunu da dosyamıza koyduk. Eksiğimiz yok. Her gün saatlerce avukatlarımızla konuşuyor ve gelişmeleri takip ediyorum. Ceza açıklandığı gün teknik heyet ve futbolcularımızla toplantı yaptım. Siz şampiyon olun, biz sizi Şampiyonlar Ligi’ne götüreceğiz dedim. Sizin işiniz sahada, bizim görevimiz takımın hakkını aramakta. Göztepe maçındaki mücadeleyi gördünüz. Oyuncularımızın inançları ve bize güvenleri ortada değil mi?" ifadelerini kullandı. 

Trabzonspor, şampiyon olur ve cezası kalkmazsa ne olacak?

Süper Lig'de zirvede bulunan Trabzonspor şampiyon olur ve Avrupa kupalarından men cezası kalkmaz ise ligi 2. sırada tamamlayan takım Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak.

Senin için hazırladığımız haberler