Trabzonspor'dan KAP'a transfer açıklaması! Maliyeti...

18.09.2020 - 15:16 | Son Güncellenme: 18.09.2020 - 15:59

Trabzonspor transferde harekete geçti. Bordo-mavililer, Lewis Baker transferiyle ilgili olarak borsaya bildirim yaptı. Lewis Baker kimdir? Kaç yıllık sözleşme yapıldı? Maliyeti ne kadar?

AJANSSPOR-HABER

Transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, İngiliz ekibi Chelsea’den Lewis Baker’ı kadrosuna kattı. Bordo-mavililer, Baker’ın transferini borsaya bildirdi. Baker, Trabzonspor’da kiralık olarak forma giyecek. Baker, Trabzonspor'a kaç para mâl oldu?

Trabzonspor, Baker transferinin maliyetini açıkladı

Baker için Trabzonspor’dan yapılan KAP açıklamasında, “İngiltere’nin Chelsea Kulübü’nün profesyonel futbolcusu Lewis Renard Baker’ın kulübümüze geçici transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır. Kamuoyuna duyurulur” ifadelerine yer verildi. Trabzonspor futbolcu 1 yıl kadrosunda bulunduracak ve bedel ödemeyecek.

Anlaşmaya göre oyuncuya, 2020/2021 futbol sezonu için 700 bin avro garanti ücret ödenecek. Menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcu ile olan sözleşmenin devam etmesi şartına bağlı olarak, 70 bin avro ödeme yapılacağı bildirildi.

Lewis Baker kimdir?

Trabzonspor ile kiralık olarak anlaştığı açıklanan Lewis Baker, 25 Nisan 1995 tarihinde İngiltere’de doğdu. Her iki ayağını da kullanan futbolcu, Chelsea U19 Takımı’nda dikkat çekti. İngiliz ekibi, A takıma oyuncuyu aldıktan sonra daha fazla oynaması adına 1. Lig ekibi Sheffield Wednesday ekibine gönderdi. Futbolcu daha sonra Milton Keynes takımında oynadı.

Kariyerinde başka ülkelerde de oynadı

2015-16 sezonuyla birlikte İngiltere dışına çıktı ve Hollanda ekibi Vitesse’de oynadı. Vitesse’de toplam 34 maçta 5 gol 4 asistlik performans sergiledi. Daha sonra yeniden Chelsea’ye döndü. Chelsea’de yine şans bulamadığı için bu kez Leeds United’a gönderildi. Ardından da Reading ekibinde oynadı. Futbolcu, son olarak Alman ekibi Fortuna Düsseldorf’ta 9 maçta görev aldı ve skor üretemedi.

Güncel piyasa değeri ne kadar?

Güncel piyasa değeri 2.8 milyon Euro olarak gösterilen 1.82 boyundaki futbolcu, merkez orta saha, 10 numara ve ön libero pozisyonlarında oynayabiliyor.

Senin için hazırladığımız haberler