Trabzonspor'dan transferde resmi Sturridge açıklaması: "3 yıllık..."

16.08.2019 - 15:20 | Son Güncellenme: 16.08.2019 - 18:20

Trabzonspor'dan transferde resmi Sturridge açıklaması: "3 yıllık..."

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu, bordo-mavililerin gündemine dair açıklamalar yaptı. Bülbüloğlu, Avrupa Ligi’nde oynadıkları Sparta Prag maçı, AEK eşleşmesi, Yusuf Yazıcı ve Daniel Sturridge hakkında konuştu.

Radyospor’da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan Önder Bülbüloğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

Yeni sezon ve Avrupa Ligi macerası hakkında…

Efsane kaptanımızın adını taşıyacak bir sezondayız. Büyük başarılara imza atmak istiyoruz. Tabi ki hedefimiz şampiyonluk mücadelesi vermek. Çok güzel bir gece geçirdik Avrupa Ligi’nde. Stadyum doluydu ve müthiş bir coşku vardı. Avrupa’nın her yerinden gelen taraftarlarımız vardı. Taraftarlarımız da çok mutlu ayrıldılar. AEK ile eşleştik. Turu geçeceğimize inanıyoruz. AEK seyircisiz oynayacak. Prag’ın da öyleydi. Şansımıza her iki rakibimiz de cezalı. Trabzon’a iyi bir skorla dönmek ve evimizde tur atlamak istiyoruz.

“Yusuf Yazıcı için ilk ödeme geldi”

Yusuf Yazıcı bizim ve Türk futbolu için çok önemli bir oyuncu. Lille’e gitti hem bizi hem de Türkiye’yi temsil edecek. Yusuf’un kulübe çok büyük bir katkısı oldu. Ona başarılar diliyoruz. Lille’den Yusuf transferi için ilk ödeme geldi. Bence iyi bir rakama anlaşmaya vardık. Başkanımızın, Ertuğrul Bey ve Mehmet Bey’in emekleri var. Tabi ki mali borçlarımız var. Geçmişten gelen sıkıntılar var. Bu borçları da yeniden yapılandırdık.

“İnşallah Yusuf’un eksikliğini hissetmeyiz”

Yusuf’un parayla ölçülebilecek bir oyuncu olduğuna inanmıyoruz. Müthiş bir oyuncu. Giderken kulübe ciddi bir katkı yaparak gitti. Arkadan gelecek çok gençlerimiz var. Mutlaka boşluklar doldurulacaktır. Abdülkadir de çok etkili. İnşallah eksikliği hissetmeyiz ve yolumuza devam ederiz.

“UEFA gelirimizin yarısına el koydu, CAS’a başvurduk”

UEFA ile ilgili en büyük endişemiz men cezası almaktı. Eylül ayına kadar süre tanımışlardı. Borçları yeniden yapılandırma yaptık. Önemli bir sezon geçirmiştik ve artılar verdik. Bütçeyi düşürdük. Avrupa kupalarına katıldığımızda alacağımız paraların yarısına el koydular. Bu konuda bir dava açtık CAS’a. CAS’a giderek paramızı istiyoruz dedik. Avrupa kupalarına katılınca gelir elde ediyorsunuz. CAS’tan istediğimiz sonucu alacağımıza inanıyoruz.

“11 yabancı ile sahaya çıkılmasından keyif almıyorum”

Türk futbolunun gelişmesi önemli. Alttaki genç oyuncuların motive olması gerekiyor. Gençler ağabeylerini A Takım’da görünce motive oluyor. Ben de takımların 11 yabancı ile sahaya çıkmasından keyif almıyorum. Ama değişiklikle ilgili bir bilgi gelmedi bize.

“Daniel Sturridge ile 3 yıllık kontrat olacak gibi duruyor”

Daniel Sturridge ve ailesi Trabzon’a geldi. Geldiğine göre zaten transfer olacak gibi duruyordu. Görüşmeler olumlu geçti. Nihayete vardı. Ama top oynayacağı şehri görmek istedi. 3 yıllık bir kontrat olacak gibi duruyor. Eşiyle ailesiyle görüşünce kararını vereceğini söylemişti. Etkilendiler atmosferden. Geldiler, gördüler, gezdiler. Trabzonspor bir futbol kenti. Futbolcuların zaten Trabzon’dan etkilenmemesi mümkün değil. Tekrar döndüler. Buralara kadar geldiğine göre transfer bitecektir. 3 yıllık bir kontrat yapılacak. Bonservisi zaten elinde. Çok kariyerli bir oyuncu. Teknik heyetimiz de faydalı olacağına inanıyor. Umarım başarılı olur.

Senin için hazırladığımız haberler