Trabzonspor'dan Tymoteusz Puchacz hamlesi

11.03.2022 - 13:04 | Son Güncellenme: 11.03.2022 - 13:09

Trabzonspor, Fenerbahçe maçının ardından PFDK tarafından 2 maç men cezası verilen Polonyalı sol beki Tymoteusz Puchacz için harekete geçti. Detaylar haberimizde...

Trabzonspor'dan Tymoteusz Puchacz hamlesi

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'in 28. haftasında Ülker Stadı'nda oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşması 1-1 sona ermişti. 18. dakikada İrfan Can Kahveci'nin kırmızı kartla oyun dışında kaldığı maçta, bir Fenerbahçe taraftarı sahaya girerek hakeme saldırmaya çalışmış ve mücadele oynandığı esnada sahaya çok sayıda yabancı madde atılmıştı. 

Olaylı maçın ardından PFDK'da ceza yağdırdı

Fenerbahçe - Trabzonspor maçıyla ilgili olarak PFDK ceza yağdırdı. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun kararına göre, Fenerbahçe'de doğrudan kırmızı kart gören İrfan Can Kahveci'ye 1 maç, Mert Hakan Yandaş'a hakaretten iki maç ve Trabzonsporlu Tymoteusz Puchacz'a hakaretten 2 maç men cezası verildi. 

Trabzonspor'da Puchacz şaşkınlığı

Trabzonspor'da PFDK tarafından Tymoteusz Puchacz'a verilen iki maçlık cezasının şaşkınlığı yaşanıyor. İrfan Can Kahveci'nin Siopis'e yaptığı ağır sakatlığa neden olabilecek sert hareketi sonrası doğrudan kırmızı kartla oyun dışında kalmasına rağmen 1 maç ceza alması, Mert Hakan Yandaş'ın ise erkanlara da yansıyan hakeme fiili müdahelesine rağmen sadece haraketten cezalandırılmasına rağmen; Puchacz'a tam olarak kimsenin bilmediği bir nedenden dolayı 2 maç men cezası verilmesi bordo mavili camiada büyük tepki topladı.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'da ikinci Alexander Sörloth vakası!
Habere Git

Tahkim Kurulu'na itiraz edilecek

Öte yandan Trabzonspor yönetimi, Polonyalı sol bekine PFDK tarafından verilen 2 maçlık ceza için Tahkim Kurulu'na itirazda bulunacak. Bordo mavililer yapacakları itiraz sonrasında haksız cezanın kaldırılması ya da indirilmesi konusunda çözüm alacağını düşünüyor.

PFDK tarafından 2 maç men çezası verilen Tymoteusz Puchacz'a, Trabzonspor'un ligde bu hafta oynayacağı Göztepe ve 30. haftada oynayacağı Çaykur Rizespor'a karşılaşmalarında forma giyemeyecek.

Senin için hazırladığımız haberler