Trabzonsporlu Ekuban'ı İspanyollar takip ediyor...

04.09.2019 - 12:07 | Son Güncellenme: 04.09.2019 - 12:07

Trabzonspor'da Caleb Ekuban sezona fırtına gibi girdi, attığı beş golle dikkatleri üzerine çekti.

AEK’ya karşı hat trick yaptığı maçta Villarreal scoutlarının Trabzonsporlu futbolcuyu çok beğendiği öğrenildi.

Skorer'in haberine göre; Avrupa Ligi elemelerinde oynadığı 4 maçta 4 gol atan ve 1 asist yapan Ganalı forvet, ligde de 1 kez fileleri havalandırarak şimdiden 5 gole ulaştı. 25 yaşındaki futbolcunun UEFA Avrupa Ligi’nde AEK’ya karşı performansı dikkatleri çekti. Karadeniz ekibinin deplasmanda 3-1 kazandığı mücadeleyi, Villarreal ekibinin scoutlarının izlediği belirtildi.

İspanyol ekibinin izleme komitesinin, OACA Stadı’ndaki maça belli bir ismi izlemek üzere gelmedikleri genel olarak oyuncu baktıkları ifade edildi. Bu maçta hat trick yapan Ekuban’ın, scout’ların dikkatini çeken isim olduğu, Villarreal heyetinin 25 yaşındaki futbolcuya hayran kaldığı tespit edildi.

Ekuban, 2018 yazından bu yana sürekli yükselen performansıyla dikkat çekiyor. 2017-18’de Leeds United formasıyla etkisiz bir görüntü çizen oyuncu, ülkenin ikinci lig seviyesi olan Championship’te çıktığı 20 maçta sadece 1 gol atabilmişti. Ancak futbolcu geçen sezon Gana Milli Takımı’ndan ilk kez davet alması, milli formayla çıktığı maçlarda skora katkı yapması ve Afrika Uluslar Kupası gibi önemli bir organizasyonda da boy göstermesi gibi bir çok ilki de bir arada yaşadığı bir dönemi geride bıraktı.

Senin için hazırladığımız haberler