"Trabzonspor'u Sörloth'tan vazgeçmeye ikna etmek..."

19.10.2020 - 00:00 | Son Güncellenme: 19.10.2020 - 00:04

Leipzig'in sportif direktörü Markus Krösche'den Alexander Sörloth transferiyle ilgili bir itiraf geldi. Sörloth transferinin kendisini ne kadar zorladığı sorusuna flaş bir yanıt veren Krösche, Trabzonspor'u da andı.

DIŞ HABER-AJANSSPOR

Alexander Sörloth, geçen sezon Süper Lig'de 24 golle gol kralı olduktan sonra bu sezon başında Alman ekibi Leipzig'e transfer oldu. Leipzig'in sportif direktörü Markus Krösche geride kalan transfer dönemi hakkında bilgiler verirken, en zorlandığı transferin Sörloth transferi olduğunu dile getirdi. Ayrıntılar haberde...

"İşin en zor kısmı Trabzonspor'u Sörloth konusunda ikna etmekti"

Markus Krösche, kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, "İşin en zor kısmı kesinlikle Trabzonspor'u en iyi oyuncusu Sörloth'tan vazgeçmeye ikna etmekti. Zaten birçok duygusal konuşma gerçekleşti. 3 ayaklı bir transferi bundan sonra çok fazla göreceğimi sanmıyorum. İki tarafla konuşmak ve anlaşmak bile kolay değilken bir üçüncü tarafın işin içinde olması her şeyi daha da zorlaştırıyor. Bu hikayeyi 30 yıl sonra bile anlatacağım. Tabii ki imzalar atılıp her şey bittiğinde ve işler hayal ettiğimiz gibi gittiğinde çok mutlu oldum" ifadelerini kullandı.

"Ben futbolcunun gerçekte kim olduğunu araştırıyorum"

Öte yandan Krösche, futbolcu transferinde karşı taraftaki oyuncuyu gerçekten tanımanın avantajlar getirdiğine dikkati çekti. Krösche, "Birbirinizle konuşmak her zaman belirleyicidir. Ben oyuncunun gerçekte kim olduğu öğreniyorum. Özel hayatı, aile ortamı, ilgi alanları, belli başlı bazı konulardaki görüşleri... Futbolcu olarak birçok isim tanıyabilirsiniz ya da istatistikleri elinizde olabilir. Ancak; oyuncu grubumuza nasıl uyduğu ve kişiliği bize yardımcı olabileceği ya da olamayacağı noktasında fikirler verir. Bu da iyi bir çalışma olasılığı oluşturur. Bu açıdan da karşı tarafı iyi tanımak transferde etkili" yorumunda bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler