"Trabzonspor'un aldığı ceza birilerine yarayacak"

09.06.2020 - 18:51 | Son Güncellenme: 09.06.2020 - 18:58

Trabzonspor neden ceza aldı? Trabzonspor'un cezası CAS'tan döner mi? Galatasaray'ın başarısının sırrı ne? Sezon sonunda hangi takım şampiyon olur? Mehmet Helvacı tüm bu soruları Spor Kazanı programında yanıtladı.

"Trabzonspor'un aldığı ceza birilerine yarayacak"

Galatasaray'ın eski 2. başkanı Prof. Dr. Mehmet Helvacı, Radyospor'a özel açıklamalarda bulundu. Trabzonspor neden ceza aldı? Trabzonspor'un cezası CAS'tan döner mi? Galatasaray'ın başarısının sırrı ne? Sezon sonunda hangi takım şampiyon olur? Mehmet Helvacı tüm bu soruları Spor Kazanı programında yanıtladı.

Atatürk'ün hangi takımı tuttuğunun bir önemi yok!

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Galatasaray'ın eski 2. Başkanı Mehmet Helvacı, "Osmanlı'dan kalan nadide kurumlardan bir tanesi Galatasaray Lisesi'dir. Galatasaray'ı Galatasaray yapan şey bu köklerinde var olan entelektüel zenginliktir. Bu başarılara sahip olmamızın sebebi bu. Ben eğer Mustafa Kemal Atatürk'ün Galatasaray'lı olduğunu kanıtlayabilecek olsaydım bunu yapmazdım. Mustafa Kemal Atatürk ülkeye mal olmuş bir insandır ve ülkemizin kurucusudur. Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyetinde yaşıyoruz. Onun hangi takımlı olduğunun hiçbir önemi yok" şeklinde konuştu.

Trabzonspor için umutluyum!

Türkiye'nin önde gelen hukukçularından olan Prof. Dr. Mehmet Helvacı, Trabzonspor'un almış olduğu cezayı yorumladı. Helvacı, "Trabzonspor için umutluyum. Trabzonspor'un doğru şeyleri yapacağını düşünüyorum. UEFA'nın geçtiğimiz dönemlerde bazı kulüpler açısından meselelere daha yumuşak baktığını görüyoruz. Trabzonspor'a uygulanan ceza haklı değil. Bu cezanın CAS'tan dönme ihtimali var. Bu şartlar altında yaşayan bir kulübü Avrupa Kupası'ndan men etmek çok doğru değil. Bu karar birilerinin işine yarayacaktır. Burada bunu bulmak lazım. Trabzonspor daha şampiyon olmadı. Bu durum Galatasaray'a yarıyor diyemeyiz. Bugünden böyle konuşmak doğru değil ancak bu ceza birilerinin işine yarıyor. Bu cezanın kendi kendinde çıkmış olmasına inanmam çok zor. Farklı ölçeklerde FFP kurallarına uymayan başka kulüpler de var. Bu kararın arkasındakileri ararken Türkiye'ye bakmamak lazım. Trabzonspor'u kolay lokma olarak gören birisi bunu yapmış olabilir. Trabzonspor'la birlikte başka takımlar da ceza almış olsaydı bu durumun rutin bir işlem olduğuna inanabilirdim. Bu durumlar belgelendirilmeli ve diğer takımlar örnek gösterilmeli. FFP'nin rakamlarla ilgisi var ama bunları UEFA'ya anlatıp başka bir sonuç elde edebilirsiniz. Rakamlar tek başına bir gösterge değil" dedi.

Ligin sonucu aynı Mayıs aylarındaki gibi olacak!

Mehmet Helvacı son olarak Galatasaray'ın ligde şampiyon olacağına inandığını söyledi ve Mustafa Cengiz'in en kısa sürede sağlığına kavuşmasını diledi. Helvacı, "Bunları hiç konuşmak istemiyorum. Burada önemli olan Mustafa Cengiz'in sağlığına kavuşması ve bu hastalığı yenmesi. Burada kimse endişelenmesin. Galatasaray'da hiçbir zaman işler ortada kalmaz. Bu işlerin bir çözümü vardır ancak burada önemli olan başkanın sağlığına kavuşması. Galatasaray'ın sezon sonunda şampiyon olacağına inanıyorum. Temmuz ayında şampiyonun belirlenmesi bir şey değiştirmeyecek. Sonuç aynı Mayıs aylarındaki gibi olacak. Galatasaray ilklerin ve enlerin takımı" diyerek sözlerini tamamladı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler