Trabzonspor'un resmi borcu açıklandı

Kerem Ergün
29.10.2022 - 12:51 | Son Güncellenme: 29.10.2022 - 13:24

Geçen sezonun şampiyonu Trabzonspor'da Olağan Divan Genel Kurulu düzenlendi. Kurulda takımın borcu da açıklandı. Karadeniz ekibinin borcu kaç milyar TL? Detaylar...

Trabzonspor'un resmi borcu açıklandı

Trabzonspor'un 52. Olağan Genel Divan Kurulu bugün (29 Ekim Cumartesi) yapıldı. Kurulda kulübün genel borcu da açıklandı.

1 milyar 980 milyon 772 bin TL

Kurulda Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun konuşmasının ardından kulübün resmi borcu açıklandı. Trabzonspor Divan Kurulu Başkanlık Kurulu'nun açıklamasına göre bordo mavili kulübün toplam borcu 1 milyar 980 milyon 772 bin TL.  

Trabzonspor Şampiyonlar Ligi parasından oldu

Geçen sezonu Spor Toto Süper Lig şampiyonu olarak tamamlayan Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan katılma hakkı kazanmıştı. Bordo mavililer play-off turunda Danimarka ekibi Kopenhag ile eşleşmişti. Trabzonspor deplasmanda rakibine 2-1 kaybetmişti. Rövanş maçında da taraflar yenişememiş ve Trabzonspor UEFA Şampiyonlar Ligi'ne veda etmişti. Yoluna şu an UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden Karadeniz ekibi, Şampiyonlar Ligi'ne gruplara kalamadan veda etmesiyle 15,64 milyon Euro değerindeki katılım değerinden olmuştu.

Trabzonspor transferde 100 bin Euro kar etti

Trabzonspor bu yaz transfer döneminde 13 oyuncuyu kadrosuna katarken 18 oyuncuyla yollarını ayırdı. Bordo mavili ekip  ekip sattığı oyunculardan 19.31 milyon Euro gelir elde ederken transfer ettiği oyunculara 19.30 milyon Euro harcadı. Yani Karadeniz ekibi transfer dönemini 100 bin Euro kar ile kapattı. Trabzonspor'a en çok transfer gelirini Ajax'a 9.50 milyon Euro bonservis bedeliyle sattığı Ahmetcan Kaplan getirdi.

Trabzonspor'un yaz transfer dönemindeki en pahalı 3 transferi

  1. Mahmoud Trezeguet: Aston Villa'dan geldi, bonservisi 4 milyon Euro
  2. Eren Elmalı: Kasımpaşa'dan geldi, bonservisi 3.60 milyon Euro
  3. Maxi Gomez: Valencia'dan geldi, bonservisi 3 milyon Euro

 

İlgini Çekebilir
Fırtına'nın kaderi rakiplerine bağlı!
Habere Git

Trabzonspor'un yaz transfer döneminde en yüksek bedelle sattığı 3 oyuncu

  1. Ahmetcan Kaplan: Ajax'a gitti, bonservisi 9.50 milyon Euro
  2. Andreas Cornelius: Kopenhan'a gitti, bonservisi 6 milyon Euro
  3. Berat Özdemir: Ettihaq FC'ye gitti, bonservisi 2.44 milyon Euro

 

Ahmet Ağaoğlu: "Şampiyonlar Ligi gelirini Ahmetcan ile kapattık."

61 Saat'in haberine göre Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Divan Kurulu'nda Şampiyonlar Ligi geliri ile ilgili şunları söyledi: "Şampiyonlar Ligi'ne katılım hakkını play-off turunda kaybettik. Buradan ciddi bir gelir kaybı söz konusu. Ama alt yapıdan yetiştirdiğimiz ve geçen sezon sadece 12 maç oynayan Ahmetcan'ı Ajax gibi yatırım konusunda çok dikkatli davranan bir takıma 9.50 milyon Euro'ya sattık. Yani bir taraftan verdiğimiz açığı bir taraftan kapattık."

Senin için hazırladığımız haberler