Trabzonspor'un deplasman serisi sona erdi

01.04.2018 - 22:03 | Son Güncellenme: 01.04.2018 - 22:03

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray ile deplasmanda oynadığı maçta sahadan 2-1'lik yenilgi ile ayrıldı.

Türk Telekom Stadı'nda oynan karşılaşmanın ilk yarısında Sofiane Feghouli'nin golüyle geriye düşen bordo-mavililer, ikinci yarıda da Bafetimbi Gomis'in golüne engel olamadı. Bordo-mavililer, uzatma dakikalarında bulduğu golle farkı 1'e düşürse de sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Bu sezon 7. yenilgisini alan bordo-mavili ekip, 42 puanda kaldı.

Kucka'dan orta sahadan gol

Bordo-mavilerin İstanbul deplasmanındaki tek golü Jurac Kucka'nın şık vuruşu ile geldi.

Karşılaşmanın 90+2. dakikasında Trabzonspor'un orta sahada kazandığı serbest vuruşu bekletmeden kaleye gönderen Kucka, Muslera'yı mağlup etti ve farkı 1'e indirdi.

Trabzonspor'un deplasman serisi sona erdi

Galatasaray'a deplasmanda kaybeden Trabzonspor'un deplasmandaki 8 maçlık yenilmezlik serisi de sona erdi.

Ligde deplasmandaki son yenilgisini 21 Ekim 2017'de Evkur Yeni Malatyaspor karşısında 1-0'lık sonuçla alan Trabzonspor, 162 sonra dış sahadan eli boş döndü.

Malatya deplasmanından sonra oynadığı 8 maçta, Demir Grup Sivasspor, Kasımpaşa, Aytemiz Alanyaspor ve Teleset Mobilya Akhisarspor'u mağlup eden bordo-mavililer, Kayserispor, Kardemir Karabükspor, Atiker Konyaspor ve Gençlerbirliği ile berabere kaldı.

Galatasaray'a karşı 3 maç sonra kaybetti

Deplasmanda Galatasaray'a 2-1 mağlup olan Trabzonspor, rakibine karşı 3 maç sonra sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Karadeniz ekibi, geçtiğimiz sezon iki maçta da mağlup ettiği rakibini, bu sezonun ilk yarısında Trabzon'da oynanan maçta da 2-1 yenmeyi başarmıştı.

Sosa cezalı

Galatasaray karşılaşması öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunan Trabzonspor'un Arjantinli orta saha oyuncusu Jose Sosa, bu mücadelede gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.

Arjantinli futbolcu, bordo-mavili ekibin gelecek hafta sahasında Kayserispor ile oynayacağı maçta forma giyemeyecek.

Olcay Şahan'a tepki

Galatasaraylı taraftarlar, Trabzonspor'da ikinci yarıda oyuna giren Olcay Şahan'ın ayağına her top geldiğinde ıslıklayarak tepki gösterdi.

İki takım arasında sezonun ilk yarısında Trabzon'da oynanan ilk maçta Olcay ile Galatasaray'dan Feghouli arasında yaşanan gerginlik sonucunda sarı-kırmızılı futbolcu kırmızı kart görerek oyun dışında kalmıştı.

Çalımbay'ın hamleleri

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, karşılaşmanın ikinci yarısında 3 değişiklik hakkını da kullandı.

Maçın 56. dakikasında savunmada görev yapan Hubocan'ı kenara alan Çalımbay, N'Doye'u sahaya sürdü. Bu değişikliğin ardından orta sahada görev yapan Okay Yokuşlu, stopere geçti.

Galatasaray'ın ikinci golünün ardından 69. dakikada Sosa'nın yerine Olcay Şahan'a şans veren Çalımbay, son değişiklik hakkını da 81. dakikada Abdülkadir Ömür'ün yerine Hugo Rodallega'yı sahaya sürerek kullandı.

Deneyimli teknik adamın bu değişiklikleri mağlubiyete engel olmaya yetmedi.

Senin için hazırladığımız haberler