Trabzonspor'un eski yöneticisi: "Aklından zoru mu var?"

23.10.2020 - 11:45 | Son Güncellenme: 23.10.2020 - 11:52

Trabzonspor'da teknik direktör Eddie Newton ile Fenerbahçe maçı sonrası yolların ayrılma ihtimali gündemde. Newton ayrılırsa Abdullah Avcı mı, Şota Arveladze mi göreve gelecek? Trabzonspor'un eski asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, bordo-mavililerin gündemini değerlendirdi.

Trabzonspor'un eski yöneticisi: "Aklından zoru mu var?"

Trabzonspor'un eski asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Türk futbolu ve bordo-mavililerin gündemi hakkında konuştu. Hacısalihoğlu, Eddie Newton tercihi, Abdullah Avcı ve Şota Arveladze iddiaları, Fenerbahçe maçı ve birçok konu hakkında değerlendirmeler yaptı. Hacısalihoğlu, Ünal Karaman konusunda da dikkat çeken bir ifadeye imza attı. 

Radyospor'da Gün Ortası programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Hacısalihoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Kulüpler, cansuyu kesilirse bunun altından kalkamaz"

-Kulüpler, TFF ve yayıncı kuruluş arasındaki görüşmeden pozitif bir sonuç çıkmadı. TFF Başkanı Nihat Özdemir anlaşma sağlanamadığını açıkladı. Bu iş nereye varacak? Ne dersiniz?

Yayıncı kuruluş kriz nedeniyle sıkıntıda. Kulüpler naklen yayın gelirine o kadar bağlanmış ki... Adeta kulüpler için cansuyu durumunda. Zaten eksi bütçe ile liglere devam etmeye çalışıyorlar. Kredi ve borçlarla yola devam ediyorlar. Yayıncı kuruluşun ödeme yapmamasıyla birlikte kulüpler bunun altından kalkamaz. Bankalar sizin aranızdaki ihtilafı dikkate almaz. Bir süre anlayış gösterir, sonra da 'Nereden bulursanız bulun' der. Kulüplerin geliri yok, işi zor.

"Gönül isterdi ki Ünal Karaman ile yollar hiç ayrılmasaydı"

-Newton kararı cesur bir karar mıydı? Kaderini Fenerbahçe mi çizecek?

Eddie Newton ile ilgili bilinen bilinmeyen işler olabilir. Gönül isterdi ki Ünal Karaman ile yollar hiç ayrılmasaydı. Ünal Karaman'ın durup dururken birine hakaret etmesi için aklından zoru olması lazım. Aklından zoru mu var? Ünal Karaman da hiç öyle biri değil. Şimdi yerine koyacağınız hocayı iyi tespit etmek gerek. Ömründe hocalık yapmamış, Trabzon'u tanımayan birinin göreve gelmesi sıkıntı yaratır. Eddie Newton'ın Trabzonspor'a uyum sağlaması mucize olurdu. Oturmuş bir kadro da yok. Her şey bu kadar hareketliyken böyle bir karar vermek... Trabzonspor, Fenerbahçe maçına bağlı olarak bir karar verecektir.

"Trabzon'u tanıyan birinin başarılı olma ihtimali daha yüksek"

-Eddie Newton ile yolların ayrılması halinde iki isim öne çıkıyor. Yollar ayrılırsa Abdullah Avcı mı, Şota Arveladze mi yeni teknik direktör olur?

Trabzonspor'u tanıyan insanların başarılı olacağına inanırım. Türkiye zor bir ülke, Trabzon da zor bir şehirdir. Trabzonspor da en zor kulüplerden biri. Memnuniyetsizlik olur, tepki gösterilir. İsim vermek istemiyorum ama Trabzonspor'u tanıyan birinin daha faydalı olacağına inanıyorum.

"Kavgaya ya da taşkınlığa gerek yok"

-Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki maç için neler söylersiniz? Favori kim sizce?

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki maçın sonucunu kestirmek güç. Futbolcular ellerinden geleni yapacak. Bunu bir maç olarak görmek gerekiyor. Kavgaya gerek yok. Taşkınlığa hiç gerek yok. İki takım da ilk kez karşılaşmıyor. Son da olmayacak. Tabii Trabzonspor'un kazanmasını diliyorum.

Senin için hazırladığımız haberler