Trabzonspor'un Eski Yöneticisi: "Bir gün duvara toslayacağız"

03.02.2020 - 17:33 | Son Güncellenme: 03.02.2020 - 14:39

Trabzonspor'un Eski Yöneticisi: "Bir gün duvara toslayacağız"

Trabzonspor Kulübü Eski Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, 2-1 biten Fenerbahçe maçı ve bordo-mavililerin gündemini değerlendirdi. Kulüplerin mali yapılarına dikkati çeken Hacısalihoğlu, “Bir gün duvara toslanacak” ifadelerini kullandı. "Ünal Karaman'ın ayrılığı içime sinmedi" diyen Hacısalihoğlu, çok yakından tanığı teknik direktör Hüseyin Çimşir hakkında da konuştu.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hayrettin Hacısalihoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

Hayrettin Hacısalihoğlu: "Trabzonspor'un kazanmasını bekliyordum"

Beklediğim gibi bir maç oldu. Ortaya koyulan oyun dikkate alındığında Trabzonspor’un kazanması gerekiyordu. Trabzonspor başarılı bir futbol sergiliyor. Camianın gönlüne göre bir sonuç ortaya çıktı.

Hayrettin Hacısalihoğlu: "Taraftarın gönlündeki takım hiçbir zaman sahaya çıkmaz"

Taraftarın gönlündeki takım hiçbir zaman sahaya çıkmaz. Hoca kim olursa olsun böyle. Teknik adamlar her zaman tenkit edilir. Sonuçlar iyi ve takım da iyi futbol ortaya koyuyor. Herkes, Trabzonspor şıkır şıkır oynasın. Bu rakibe de bağlı. Takım galip olduğu zaman daha korumacı bir futbol oynayabilir. Taraftarın hoşuna gitmeyebilir. Taraftar her zaman fazlasını ve en iyisini ister. Bazen bu olmayabilir. Bana göre Trabzonspor, şanssız bir maçı istediği şekilde tamamladı.

Hayrettin Hacısalihoğlu: "Kişiler değişiyor ama yönetim değişmiyor"

Hakem bana göre hiç de iyi yönetim göstermedi. Taraflı ya da kasıtlıydı demiyorum. Çok kötü hakem yönetimleri görüyoruz. Kişiler değişiyor ama ortaya koyulan yönetim değişmiyor.

Hayrettin Hacısalihoğlu: "Ünal Karaman'ın ayrılığı içime sinmedi"

Hüseyin Çimşir altyapıdan gelen, uzun süre yöneticiliğini yaptığım bir kardeşim. Yardımcı hoca olması konusunda fikrimi belirtmiştim. Ünal Karaman’ın ayrılığı içime  sinmedi. Ama bari bu kadar yanlış içinde bir doğru yapalım denildi ve Hüseyin Çimşir ile devam edilir demiştim. Öyle oldu. Başından beri eksikleri, detayları en iyi bilecek kişiydi. Çok bir farklılık olmadan devam ediyor. Başarılı buluyorum.

"Uğurcan Türkiye'nin en iyi kalecisi"

Uğurcan Türkiye’nin bana göre en iyi kalecisi. Ligin standartlarında görünüyor. Ama Erce Kardeşler’i de unutmamak gerek. Trabzonspor, o günkü ekonomik şartlar ve kadro yapısına göre bir değerlendirme yapar. Başarılı olmasını istiyorum. Uğurcan gitmeyi arzu eder ve kulübün de menfaatlerine uygun olursa iyi bir lige gidebilir.

Guilherme transferi için ne düşünüyor?

Guilherme konusunda Yeni Malatyaspor kendi açısından haklı olabilir. Ama bu iş çözümlenince gitmesi iyi bile oldu denilecek noktaya gelebiliyorlar. Yöneticiler dürüst ve samimi olmalı. Birini aldatsan, öbürünü aldatamazsın. Fikrim böyle. Trabzonspor transferde iyi sonuç aldı. Başarılı durumlarda yanlışları ve eksikleri her zaman söyleyebilmeliyiz.

Hayrettin Hacısalihoğlu: "Bir gün duvara toslanacak"

Türkiye’de kulüpler ekonomik olarak darboğazda. Bir yapılandırma yapıldı ve borçlar ortadan kalkmadı. Üstüne faizler de ilave edildi ve ileri tarihe ertelendi. Borçların faizleri ödeniyor. 1,5 yıl sonra borçlar ve anapara olarak ödenecek. Türkiye’de hiçbir kulübün böyle bir geliri yok. Bir gün duvara toslanacak. Türkiye’de kulüpler şirket gibi görünse de gerçek anlamda şirket değil. İstediğim gibi yönetirim dememek gerek.

Hayrettin Hacısalihoğlu: "Trabzonspor, önüne çıkacak duvarı unutmamalı"

Camianın menfaatleri, istekleri doğrultusunda işin gerçeklerini ortaya koymak lazım. Yol haritası böyle çizilmeli. Trabzonspor’u kutluyorum ve uyarmak istiyorum. İleride karşımıza çıkacak duvarı unutmayalım. Transferler ve faaliyetler buna göre yönetilmeli.

Senin için hazırladığımız haberler