Trabzonspor'un Galatasaray muhtemel 11'i

25.12.2020 - 11:04 | Son Güncellenme: 25.12.2020 - 11:11

Son dakika Trabzonspor haberleri... Trabzonspor - Galatasaray maçı ilk 11'lerini haberimizde bulabilirsiniz... Süper Lig'de 15. hafta maçında Trabzonspor ile Galatasaray Medical Park Stadyumu'nda karşı karşıya geliyor. Trabzonspor, Galatasaray karşısında kazanıp çıkışa geçmek istiyor. Peki iki takımda hangi oyuncular sakat, cezalı ve sarı kart sınırında? Karşılaşmanın orta ve VAR hakemi kim? İşte karşılaşmaya dair bütün detaylar...

Trabzonspor'un Galatasaray muhtemel 11'i

AJANSSPOR-HABER

Trabzonspor - Galatasaray maçı ilk 11'lerini haberimizde bulabilirsiniz... Süper Lig'de 15. hafta maçında Trabzonspor ile Galatasaray Medical Park Stadyumu'nda karşı karşıya geliyor. Trabzonspor, Galatasaray karşısında kazanıp çıkışa geçmek istiyor. Peki iki takımda hangi oyuncular sakat, cezalı ve sarı kart sınırında? Karşılaşmanın orta ve VAR hakemi kim? İşte karşılaşmaya dair bütün detaylar...

Trabzonspor son 7 maçta ne yaptı?

Trabzonspor, Süper Lig'in 15. haftasında yarın Galatasaray'ı konuk edecek.

Ligde son 7 karşılaşmada 4 galibiyet, 3 beraberlik alarak mağlubiyet yüzü görmeyen bordo-mavililer, sarı-kırmızılı takım karşısında kazanarak yoluna devam etmek istiyor.

Maç hangi kanalda, saat kaçta?

Medical Park'ta oynanacak ve saat 19:00'da başlayacak olan maçı beIN Sports HD 1 canlı olarak yayınlayacak.

Maçın hakemi kim?

Trabzonspor - Galatasaray maçını Halil Umut Meler yönetecek. Yardımcılıklarını ise Mustafa Emre Eyisoy, İlker Takpak ve Koray Gençerler yapacak. 

VAR: 

AVAR: 

İstanbul takımlarına karşı ilk galibiyet

Trabzonspor, Galatasaray'ı mağlup ederek bu sezon İstanbul takımları karşısındaki ilk galibiyetini de almanın mücadelesini verecek.

Ligde 14 hafta sonunda 4 mağlubiyetini de İstanbul takımları karşısında yaşayan Karadeniz ekibi, ligin ilk haftasında Beşiktaş'a sahasında 3-1, ligin 5. haftasında evinde Medipol Başakşehir'e 2-0, ligin 6. haftasında deplasmanda Fenerbahçe'ye 3-1, ligin 7. haftasında Trabzon'da Kasımpaşa'ya 4-3 yenilmişti.

İlk kez 3 maç

Trabzonspor, Galatasaray'ı yenmesi halinde bu sezon ilk kez 3 maç art arda kazanmış olacak.

Ligde son oynadığı 2 karşılaşmada Çaykur Rizespor'u sahasında 2-1, deplasmanda Atakaş Hatayspor'u da 1-0 mağlup eden bordo-mavililer, Galatasaray'ı yenmesi halinde bu sezon en iyisi serisini yakalamış olacak.

Kazanan kadro bekleniyor

Trabzonspor'da kadro dışı bırakılan Fousseni Diabate, Bilal Başacıkoğlu ve Stiven Plaza dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

Süper Lig'de son iki maçını kazanan bordo-mavililerde teknik direktör Abdullah Avcı'nın, Galatasaray karşısında da Çaykur Rizespor ile Atakaş Hatayspor müsabakalarında sahaya çıkan 11'e görev vermesi bekleniyor.

Trabzonspor'un muhtemel 11'i

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Serkan Asan, Edgar, Vitor Hugo, Marlon, Abdulkadir Parmak, Flavio, Baker, Ekuban, Nwakaeme ve Djaniny

Trabzonspor ile Galatasaray, Süper Lig’in 15. haftasında oynayacakları maç ile birlikte 130. kez rakip olacak. İki takım arasında geride kalan 129 maçta sarı-kırmızılıların 58-43 üstünlüğü bulunuyor.

Süper Lig’in 15. haftasında Trabzonspor ile Galatasaray, yarın saat 19.00’da Medical Park Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Ligde geride kalan haftalarda sarı-kırmızılılar 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet sonucunda aldığı 26 puan ile lider Alanyaspor’un 1 puan gerisinde ikinci sırada bulunuyor. Bordo-mavililer ise 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyetle topladığı 20 puan ve averajla 9. sırada yer alıyor.

130. randevu

Trabzonspor ile Galatasaray, bugüne kadar Süper Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel müsabakalar olmak üzere toplam 129 kez mücadele etti. Söz konusu maçlarda sarı-kırmızılılar 58 kez sahadan galip ayrılırken, bordo-mavililer ise 43 defa rakibini mağlup etti. 28 maçta ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Geride kalan karşılaşmalarda Aslan 168, Karadeniz ekibi ise 146 kez rakip fileleri havalandırdı.

Geçtiğimiz sezon Trabzon’da oynanan müsabaka 1-1 eşitlikle sona erdi. İstanbul’daki karşılaşmayı da Karadeniz temsilcisi 3-1’lik skorla kazanmıştı.

Ligde 95. maç

İki takım arasında Süper Lig’de oynanan 94 karşılaşmada Galatasaray 41 defa 3 puan sevinci yaşarken, Trabzonspor da 31 kez sahadan galip ayrıldı. 22 maçta ise kazanan çıkmadı. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 121, bordo-mavililer ise 109 gol attı.

Farklı skorlar

Galatasaray, Trabzonspor’a karşı en farklı skorlu galibiyetini 26 Mayıs 2001’de İstanbul’da oynanan Süper Lig maçında 4-0’lık sonuçla aldı. Karadeniz ekibi de 1 Eylül 2018’de Trabzon’daki lig müsabakasında rakibini 4-0 mağlup etti

Senin için hazırladığımız haberler