Trabzonspor'un gözü kulağı bu davada! Başlıyor...

08.06.2020 - 12:11 | Son Güncellenme: 08.06.2020 - 12:13

Trabzonspor'un gözü kulağı bu davada! Başlıyor...

Trabzonspor'la birlikte UEFA'dan men cezası bulunan iki takımdan biri olan Manchester City kritik bir haftaya girdi. İngiliz ekibi, üç gün boyunca Uluslarası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) savunma verecek. Trabzonspor cephesi de bu davayı yakından takip edecektir. 

UEFA, 14 Şubat 2020'de Finansal Fair Play (FFP) kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle Manchester City'ye Avrupa kupalarından 2 yıl men ve 30 milyon euro para cezası vermişti. Aynı zamanda City'nin soruşturmayla ilgili işbirliği yapmadığı kaydedilmişti. 

City ise hemen CAS'a başvurarak cezanın iptalini istedi. 

Bugün başlıyor, üç gün sürecek!

CAS, City'nin itirazını bugün görüşmeye başlayacak. Üç CAS hakiminin bakacağı duruşma video konferans yoluyla gerçekleştirilecek ve üç gün sürecek. 

City'nin itirazıyla ilgili kararın yaz sonuna kadar verilmesi bekleniyor.

Manchester City neden ceza almıştı?

UEFA'nın Manchester City soruşturması 2018'de Football Leaks belgelerinin ortaya çıkmasının ardından başlamıştı. İngiliz ekibinin sponsorluk gelirlerini şişirdiği ve dolayısıyla FFP kurallarının verdiği sınırın üzerine çıkarak haksız rekabet oluşturduğu iddia edilmişti. Aynı zamanda dönemin teknik direktörü Roberto Mancini'ye kulüp sahibi Şeyh Mansur'un Al Jazira kulübü üzerinden de ödeme yapıldığı kaydedilmişti.

City cephesi ise bu epostaların yasa dışı bir şekilde elde edildiğini ve kulübün imajını zedeleme adına bir saldırı olduğunu düşünüyor.

CEO Ferran Soriano cezanın açıklanmasının ardından şunları söylemişti:

"İddialar kesinlikle doğru değil. Tüm bu süreç taraflı bir şekilde yönetilmiştir. UEFA'nın verdiği karara sebep olan kanıtlar bağlam dışı, çalınmış epostalardan alınmıştır."

Eğer CAS cezayı onarsa Manchester City önümüzdeki iki sezon Avrupa kupalarına katılamayacak. Maviler 28 haftada 57 puan toplayarak ligi ikinci sırada götürüyordu ve Şampiyonlar Ligi için büyük bir avantaja sahiplerdi. 

Trabzonspor yakın takipte!

Trabzonspor cephesi de UEFA'nın verdiği men cezasının ardından 10 gün içerisinde CAS'a başvuracaklarını açıklamıştı. Bordo mavili ekibin City dosyasını da yakından takip etmesi bekleniyor. 

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler