Trabzonspor'un gözü kulağı CAS'ta

26.07.2020 - 08:50 | Son Güncellenme: 26.07.2020 - 08:50

Süper Lig'i 2. sırada tamamlayan Trabzonspor'un gözü kulağı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nden (CAS) gelecek kararda. Peki CAS, Trabzonspor kararını ne zaman açıklayacak? Bordo mavili takım neden ceza almıştı? İşte yaşananlar...

Trabzonspor'un gözü kulağı CAS'ta

Trabzonspor, UEFA tarafından Avrupa Kupaları'ndan aldığı men cezası CAS'tan dönmesi halinde gelecek sezon Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turuna katılacak.

Trabzonspor, cezasının kaldırılması ve Türkiye Kupası'nı kazanması halinde de Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turuna katılacak.

CAS cezayı onayladığı takdirde Karadeniz ekibi gelecek sezon Avrupa kupalarında forma mücadele edemeyecek.

Ağaoğlu: "Panik havası var"

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu 18 Temmuz'da yaptığı açıklamada UEFA'da bir panik havası olduğunu vurgulamıştı.

Başkan Ağaoğlu, "Transfer limitlerine harfiyen uyan kulüplerden bir tanesiyiz. Geçtiğimiz senelere bakarsak kupada finalde olan ve ligde şampiyonluk yarışında olan bir takım. Ve dedim sayın yargıç bu kulüp bu haliyle ödülü mü hak ediyor cezayı mı hak ediyor.

Orada intibanın değil de sunulan evrakların üzerinden karar verilecek. UEFA'da panik var. UEFA, CAS'ta benzeri şekilde 2 dava kaybetti. Milan ve Manchester City'nin. Men cezası almış davalar bunlar. Vermiş olduğunuz karar bütün camianın, oyuncuların motivasyonu bozdu" şeklinde konuşmuştu.

CAS kararı ne zaman açıklanacak?

UEFA, finansal yükümlülüklerini yerine getiremediğini gerekçe göstererek Trabzonspor'u Avrupa kupalarından bir yıl men etmişti.

Trabzonspor ise Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) itiraz etmişti. Bordo mavili takım savunmasını 16 Temmuz'da yapmıştı.

Karadeniz ekibinin geleceğini belirleyecek kararın ağustos ayının başında açıklanması bekleniyor.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler