Trabzonspor'un Transfer Listesindeki Artem Dovbyk Dnipro-1'e Rest Çekti!

Akın Ungan
10.12.2022 - 08:53 | Son Güncellenme: 10.12.2022 - 09:20

Trabzonspor'un transfer hedeflerinden Ukraynalı santrfor Artem Dovbyk, kulübü Dnipro-1'e rest çekti. Golcü oyuncu yeni kontrat imzalamayacağını duyurdu.

Trabzonspor'un Transfer Listesindeki Artem Dovbyk Dnipro-1'e Rest Çekti!

Trabzonspor'un transfer dönemi boyunca kadrosuna katmak istediği Artem Dovbyk'tan şaşırtıcı haber geldi. Bordo-Mavili takımın hücum hattını güçlendirmek için temaslarını sürdürdüğü Ukraynalı santrfor, takımı Dnipro-1'e rest çekti.

Sözleşmesini uzatmayacak

Gemileri yakan Artem Dovbyk, Ukrayna temsilcisi Dnipro-1 ile yeni sözleşme imzalamak istemediğini duyurdu. Golcü oyuncu, Avrupa'da mücadele etmeyi hedeflediğini açıkladı.

"Hayalim Avrupa'da mücadele etmek"

Artem Dovbyk, "Yeni kontrata imza atmamaya karar verdim. Hayalim Avrupa'da üst düzey şampiyonalarda mücadele etmek." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Hocasıyla kavga etti! Fenerbahçe transferde büyük oynuyor
Habere Git

"Kışın takım değiştirebilmem için..."

Dovbyk cephesinden gelen bu gelişmenin ardından gözler Ocak ayı transfer döneminde Trabzonspor'dan gelecek temasa çevrildi. Golcünün ara dönemde transfer edilmesi gündeme gelirken Dovbyk, "Kışın takım değiştirebilmem için sadece bana değil, Dnipro-1'e de uyacak çok iyi seçenekler olması lazım." dedi.

Dovbyk'un kariyeri

21 Haziran 1997 doğumlu Artem Dovbyk, ülkesi Ukrayna'nın OPFK Cherkashchyna takımında futbola başladı. 2015'te Dnipro'ya geçen santrfor, Zaria Balti'deki kiralık döneminin ardından Danimarka ekibi Midtjylland'a transfer oldu. SönderjyskE'de kiralık olarak forma giyen futbolcu, Midtjylland'a geri döndükten sonra Dnipro-1'e imza attı.

Kariyeri boyunca 154 maça çıkan 25 yaşındaki genç santrfor, 64 kez rakip fileleri havalandırırken, 14 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi. Ukraynalı golcünün Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 10 milyon Euro.

İlgini Çekebilir
Jesus'u önerdi, tehdit edildi!
Habere Git

Bu sezon 16 gol attı

Bu sezon Dnipro-1 forması ile 22 karşılaşmada görev alan Dovbyk, 16 kez gol sevinci yaşadı. 4 asist kaydeden genç oyuncu toplam 1 maçta ise sarı kart gördü.

Trabzonspor araya 7. girdi

Spor Toto Süper Lig'in son şampiyonu Trabzospor, 2022 Dünya Kupası nedeniyle lige verilen araua 7. sırada girdi. Bu sezon oynadığı 13 lig maçının 6'sını kazanan Bordo-Mavililer, 5 beraberlik, 2 mağlubiyet aldı. Trabzonspor, 13 maç sonunda 23 puan topladı.

Senin için hazırladığımız haberler