“Trabzonspor’un rakibinde tam bir kaos var”

21.08.2019 - 12:50 | Son Güncellenme: 21.08.2019 - 15:50

“Trabzonspor’un rakibinde tam bir kaos var”

Yunanistan'ın en çok okunan gazetesi Gazzetta'nın yazarı Johnny Georgopoulos, Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi, play-off turundaki rakibi AEK'daki son durumu Radyospor ve Ajansspor için yazdı.

İşte o yazı...

Trabzonspor bu eşleşmenin favorisi... Böyle düşünmeme yol açan bazı somut nedenler var. AEK, bir önceki turda Romen takımı, Universitatea Craiova turu geçti; ancak kimse ortaya çıkan tablodan hoşnut kalmadı. Eleştiriler, özellikle yeni teknik direktör üzerinde yoğunlaştı. Küçük çaplı bir kriz de oldu. AEK'nın performansı gerçekten çok kötüydü. Şayet ilk maçta 2-0 kazanmamış olsalardı. Craiova'ya elenebilirlerdi. Romen takımı pek çok gol fırsatını değerlendiremedi. Eğer bu pozisyonlarda daha etkili olabilselerdi, AEK'yı elerlerdi.

AEK çok kötü durumda. Maç içerisinde çok fazla hata yapıyorlar. İyi futbol oynamak konusunda çabaları Koşma, mücadele etme ve pas trafiği konusunda sorunları var. Portekizli teknik direktörleri ile bazı oyuncular arsında sorun var. Hırvat oyuncu Livaja ve Geraldes son maçta çok kötüydüler. Livaja ilk maçta oynatılmadı ve yedek kalmasına çok sinirlendi. Soyunma odasını terketti. Bu, AEK’da ciddi bir kriz oluşturdu. Kulübün sahibi Dimitris Melissanidis genel menajer Nikos Lyberopoulos direktif verdi. Bir daha böyle kötü maç ve olayları kabul etmeyeceğini ve çok ağır yaptırımlar uygulayacağını söyledi. Yunanistan’da çoğu insan AEK takmının iki gruba ayrıldığını düşünüyor. Portekizli oyuncular, 6 Portekizli var; ayrıca teknik direktör Portekizli, ve takımın geri kalan kısmı. Tam bir kamplaşma olmuş. Teknik direktörlük için Miguel Cardosa tercihi hataydı; fakat sezon başladı. Şimdi yapılacak bir değişiklik, daha büyük hata olacak. Cardosa, Craivo maçından sonra yaptığı açıklamada, Soyunma odasında birlik sağlanmadığı sürece, sorunları çözemeyeceklerini söyledi.

Livaja tam bir hayal kırıklığı olarak gözüküyor. Tabii ki teknik direktörle yaşadığı sorun da herkesi şaşırttı. Şimdi kulüpte herkes Trabzonspor maçına kadar bu durumu düzeltmeye çalışıyor. Cardoso’nun düzenli 11 kurmak konusunda da ciddi hataları var. 
Ayrıca Atina’daki maçta AEK taraftarı olmayacak. Kulübe verilen cezadan dolayı. Belli ki oyuncular yeni teknik direktörün sistemine uyum sağlayamadı. AEK’da sakat olan Dmytro Chygrynskiy ve forvet Viktor Klonaridis sakatlıkları nedeniyle oynayamacak. Bu yaz Yunan kulübü 4 Portekizli oyuncu ile sözleşme imzaladı:  Simao, Paulinho, Geraldes, Nelson Oliveira. Arjantinli  gol kralı Ponce ise Spartak Moscova’ya gitti.

Senin için hazırladığımız haberler