"Trabzonspor'un sahada artık bir lideri var"

08.09.2017 - 12:38 | Son Güncellenme: 08.09.2017 - 12:38

"Trabzonspor'un sahada artık bir lideri var"

"Milli Takım vazifesini yapmıştır"

"Bu Milli Takımın bugün ortaya koyduğu performans ile yapabileceklerini yapmış olduğunu söylemek lazım. Uyumları, asaletleri, gelecek vaad etmeleri ile bizden üstün takımlara karşı verdikleri mücadeleleri ile vazifelerini yapmış durumdalar. Tüm branşlarda böyle takım istiyoruz artık. Teknik heyetinden, en tecrübesiz oyuncusuna kadar toplum tarafından kucaklanan bir takım oldular"

"Cedi, Furkan. Melih iyi ama Sinan mesela kalitesinin altında oynadı. Bu takımın kalibresi, Letonya ve Sırbistan seviyesindeki takımlara yetmez. İspanya bunlardan bile iyi. Her şekilde bu takımdan gurur duyuyoruz. Önemli olan potansiyelimizi göstermiş olmamız. Takım sporlarında elbette ki ‘mucize’ dediğimiz ihtimal her zaman vardır. Sonuna kadar mücadele eden bir takımdan bahsediyoruz. İspanya’ya karşı da son topa kadar savaşacaklarını biliyoruz."

AJANSSPOR – Spor dünyasından öne çıkan gelişmeler, Türkiye’nin spor ekranı S Sport’ta masaya yatırıldı. Selçuk Aytekin’in moderatörlüğünü yaptığı Sabah Sporu Extra programında Radyospor Genel Yayın Yönetmeni Barış Ertül, analiz, görüş ve tespitlerini paylaştı. Barış Ertül’ün S Sport’ta yaptığı değerlendirmeler şu şekilde:

"Beklediğimin üzerinde bir transfer"

"Tothennam performansı takım için hayak kırıklığı. Gözden çıkartılmış pozisyondaydı. Üçüncü forvet olarak bile düşünülmedi. 20 küsür milyon euro bedeli var. Belki oynayarak kendini ispat etmek isteyecektir. Bütün Tottenham başarısızlığı, Fenerbahçe için bir fırsat aslında. Kalitesini gösterme fırsatı bulacaktır. Hollanda Milli Takımında son Bulgaristan maçında doğrudan forvet hattında görev yaptı. İlk 11’de görev yapmıştı. Burada performans gösterecektir. Harry Kane’in arkasında kalmış bir oyuncu ve son gün olarak benim beklediğimin üzerinde bir transfer açıkcası."

"Dün bu saatlerde Diego Costa’yı konuşuyorduk. Fenerbahçe transferi bitirebilir dedim. Aykut Kocaman’ın açıklamalarında olmayacağını öğrendik ki bizde gün içinde bu şekilde öğrendik. Ekstra bilgilerde öğrendim ve iyki olmadığını düşündüm. Diego Costa geçen sezon Mayıs’ta lig bittikten sonra 3,5 aydır tek bir antremana bile çıkmamış. Gelse bile en az 1 ay kendini toparlaması için sürecekti"

"Kadrodan çıkacak oyuncu Robin van Persie olursa kimse şaşırmaz"

"Dün gece nasıl yattık, en son Eto’o konusu vardı. Son anda Antalyaspor başkanı kalacak dedi ama yumuşar mı diye düşünülüyordu. Dün adı bilinmeyen bir oyuncu daha var diye konuştuk. Hepsinden en iyisi çıktı ortaya. Fenerbahçe’ye Janssen gelmese Soldado oynayacaktı. Sakatlıklarla boğuşan bir Robin van Persie olacaktı. Hollanda da doğrudan oynayan, 23 yaşındaki bir forvete döndük şimdi. Sol ayaklı, 1.85 boyunda ve kendini ispat etmek isteyen bir isim geldi. Bence ilk 11’de Janssen oynayacak ve son gün için Fenerbahçe iyi transfer yaptı."

"Kadrodan çıkacak oyuncu konuşuluyor, Robin van Persie olursa kimse şaşırmaz. 14 yada 15 yabancı isim konuşuluyorsa ve Elif Elmas kadroya yazılırsa büyük ihtimalle Robin van Persie kadrodan ayrılacak isim olacak."

"Janssen bana göre ilk forvet olacak"

"Artık Fenerbahçe gerçeklerinde Valbuena’nın yeri sol ön. Alternatifleri böyle konuşacağız. Janssen bana göre ilk forvet olacak. Sağ kanatta Dirar tek ama orada alternatif olarak Alper kullanılabilir. Aatıf aynı zamanda Giuliano ve sağ kanat için de oynayabilir. Orta sahadaki kalabilıktan Alper her iki kanatta da oynayabilir."

"Bence olumlu anlamda görüntü değişecek ama ne kadar zamanda değişecek"

"Aykut Kocaman açıklamalarında, 'Ataklarımızın %50’den fazlası Valbuena üzerinde oluyor' dedi. Valbuena’nın en önemli oyuncu olduğunu gördüğümüzde başka ofansif hücum aksiyonları yapmanız gerekiyor. Fakat oyuncuyu özgür bıraktığınız zaman, defansif aksiyonlarda eksiğiniz olacak. Aykut Kocaman 'Biz şimdi onun bu eksiğini kapatmak için çalışacağız' dedi."

"Ozan kulübeye geçecektir, Josef yerine geçecektir. Herkes Mehmet Topal-Mehmet Ekici yada Mehmet Topal-Alper bekliyor ama defansif zaafiyet olarak görüyor bu yapıyı Aykut Kocaman. Onun görüşünde Mehmet Topal-Josef yada Mehmet Topal-Ozan tercih edilecektir. Kaleci olarak bence Kameni tercih edilmeli. Skrtel’in yanına Neto’nun gelmesi ile birlikte Isla zaten kendini gösteriyor. Sol kanat çalışmıyor zaten İsmail yada Hasan Ali. Bence olumlu anlamda görüntü değişecek ama ne kadar sürecek. Sonuçta sen tek başına mücadele etmiyorsun güçlü rakipler var."

"Kaan Ayhan iyi hamle"

"Beşiktaş'ın problemi Gökhan Gönül’ün o bölgede tek kalması. Türkiye’nin en iyi sağ beki bana göre ama devamlılık sorunu da var. Kadro derinliği olarak iyi olan Beşiktaş sadece sağ bekte sıkıntısı var. Kaan Ayhan zaten Milli Takım’da oynadığı sağ bek performansı ile hatırlanıyor"

"Beşiktaş'ın savunmada başka sıkıntısı yok hatta Pepe-Vida Ocak ayında olacak. Beşiktaş haklı bir inatta bulundu Vida konusunda. Kaan Ayhan gelince hazır bir Gökhan olursa Pepe-Kaan bile tercih edilebilir. Kaan genç, geleceği olan bir isim. Bence Beşiktaş iyi bir hamle yapıyor. Sağ bek takviyesi yapabilirse yani Beck yerine Kaan gelirse Beşiktaş burada da çıtayı yükseğe koyuyor. Beşiktaş’ın kadro derinliği ve kalitesi var. Son iki sezonun şampiyonu. Teknik adam aynı teknik adam. Talisca’nın ve Babel’in ciddi bir alternatifi yok. Şenol Güneş uzun vadeli maratonda kadro derinlği bakımından bazen sıkıntı yaşayabilir."

"Carrasso tecrübeli bir isim"

"Bonservisi elinde olan bir isim Carrasco. Bu sezondan sonra düşük profilli bir takıma gider diye düşünüyorum yaşı itibariyle. Zaten lazım olursa Muslera’ya birşey olursa tecrübeli bir isim olsun diye düşünülmüş bir isim. Kaleyi Carrasso’yu koydun ne kadar hazır tutar?"

"Igor Tudor ilk geldiğinde yıldız isimlerle kavga etti. Bir antrenörlük var, bir de teknik direktörülük. Antreman konusunda verecekleri sorun değildi ama egoları olan bir sürü yıldızı olan takımda nasıl yönetecek konusunda çekinceler vardı. Tudor’un sıkıntı yaşayabileceği isimleri gönderebilmesi ve istediği isimleri almış olması büyük başarı. Tudor belki de hayal bile edemediği bir kadroyu çalıştırıyor. Takım şu an Tudor’u sırtlıyor gibi gözüksede bu hava bozulmazsa oyuncular ile ilişkiye de hakim olursa, takımı iyi hazırlayan bir Tudor her geçen gün ileriye gider."

"Galatasaray kulübesini de güçlendirdi"

"Neden Galatasaray’ı şampiyonluk oranlarında plase yapıyorlar? Potansiyelinin yüksek oluşu nedeniyle. İlk üç haftada iyi oynayan takımda iki zayıf halka vardı. Stoper bölgesinde sıkıntı var diye konuşmuştuk, ortaya Denayer alındı. Kulübesi sıkıntılı dedik. Latovlevici ve Hakan Balta hatta Serdar Aziz de kulübe oyuncusu oldu. Linnes aynı zamanda sağ bek alternatifi. Muslera’nın alternatifi geldi. Tolga gerçek yeri orta saha ama sol önde oynuyor. Feghouli geldi Yasin ile birlikte Garry Rodrigues yine kulübeye gidecektir."

"Başakşehir kadro mühendisliği konusunda diğer takımlara kurs verecek durumda"

"Başakşehir kadrosunda mesela Adebayor altında üç oyuncu var. Üçüncü bölgede ciddi opsiyonları vardı. Başakşehir kadro mühendisliği konusunda diğer takımlara kurs verecek durumda. Bu kadroyu yaparken para kaybetmeden kar ederek geldiler. Bilinçli bir şekilde para kazanarak yapıldı. Gerçekten çok iyi bir kadro. Başakşehir bir kez şampiyonluğa oynamış, kurumsal hafızası yok. Seyirci desteği yok ama koskoca Fenerbahçe ile aynı oranı veriyorlar. Bu bile önemli bir durum."

"Trabzonspor'un Sosa ile sahada artık bir lideri var"

"Trabzonspor'a oyunu rakip kaleye yakın şekilde son şeklini verecek bir isim lazımdı. Kucka ilavesi oldu ama lider bir oyuncu değil. Ayaklarına hakim bir oyuncu. Rodallega ve N’Doye’un eksikliğinde Burak geldi. Bongonda geldi sonra. Kanat varyasyonları için iyi bir hamle oldu. Bu sezon birinci bölge çöktü. Geçen sezondan iyi olan iki oyuncunun Mas ve Pereira'nın performansları düştü. İki oyuncu da toparlanamazsa Hubocan hamlesi yapıldı. Sol bek oynayabiliyor. Mas için bir tehdit olacak eğer iyi oynarsa bu kez stopere alternatif olur."

"Sosa yapılabilecek en iyi hamleydi. Takımı ayağa kaldıracak bir isim olması lazımdı. Olcay ile hafızası olması önemli. Şehre ve takıma adapte olmada Olcay’ın katkısı olacaktır. Kanat bekleri kendini toparlarsa, ideal 11 seviyesinde form düşüklüğü olanlar düzelirse Trabzonspor daha iyi döner."

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ)

Senin için hazırladığımız haberler