Çöktüğü iddia edilen Trabzonspor'un stadını incelemek için ODTÜ'den heyet gelecek

23.02.2022 - 14:16 | Son Güncellenme: 24.02.2022 - 08:38

Trabzonspor'un maçlarını oynadığı Şenol Güneş Stadyumu'ndan çökme yaşandığı iddia edilirken, ODTÜ'den gelecek bir heyet incelemelerde bulunacak. İşte detaylar...

Çöktüğü iddia edilen Trabzonspor'un stadını incelemek için ODTÜ'den heyet gelecek

Karadeniz ekibinin maçlarını oynadığı Trabzon'un Ortahisar ilçesi, Akyazı bölgesindeki dolgu alanı üzerine inşaa edilen Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde yana stadyumda çatlamalar, kırıklar ve ayrılmalar olduğu iddia edilmişti.

Uzay Ajansı'nın verileri deformasyon var diyor

Avrupa Uzay Ajansı Sentinel-1 uydusundan alınan verilere dayanan bir uluslararası makaledeki verilere göre 2016 yılında açılan stadyumunda deformasyon tespit edildiği belirtilmişti.

Stat ve hastane tehlikede

3 Kasım 2021 tarihinde “Geocarto International” adlı dünya çapındaki bilimsel dergide yayımlanan bir makale, hem 40 bin kişilik stadyumun bulunduğu kompleksin, hem de aynı dolgu alana yapılan hastanenin ciddi risk altında olduğunu göstermişti.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'da muhteşem üçlü, maaşlarını kendileri ödedi
Habere Git

ODTÜ'den heyet gelip incelemeler yapacak

61Saat'in haberine göre stadyumla ilgili iddialar sonrasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden (ODTÜ) bir bilim heyeti Trabzon’a getiriliyor.

 

TOKİ ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ortak girişimiyle ODTÜ’den getireceği bilim heyeti, stadın çöktüğünü iddia eden bütün dinamiklerle görüşecek. Heyet kendi de ölçümler ve incelemeler yapacak. 

Senin için hazırladığımız haberler