Trabzonspor'un Naci Ünüvar transferine vatandaşlık engeli

Feride Kara
26.08.2022 - 17:24 | Son Güncellenme: 26.08.2022 - 17:31

Trabzonspor'un transfer etmek istediği Ajax forması giyen 19 yaşındaki genç futbolcu Naci Ünüvar'ın gelişindeki engelin Türk vatandaşlığı olduğu öğrenildi.

Trabzonspor'un Naci Ünüvar transferine vatandaşlık engeli

Bordo mavili takımın transfer gündemindeki Naci Ünüvar Hollanda Postası'na konuştu ve Trabzonspor formasını giymeyi çok istediğini, tek engelin 'Türk vatandaşlığı' olduğunu söyledi.

Türk vatandaşı değilim

Ünüvar, süreç konusunda yaptığı açıklamasında "Evet, Trabzonspor'dan transfer teklifi aldığım doğrudur. Ailem, bu konuda birkaç kez Trabzonspor ile görüşmeler yaptı. Transferim için aslında her şey tamam. Tek engel, benim şu anda Türk vatandaşı olmamam. Aslında ailemin Hollanda vatandaşlığı yanında Türk vatandaşlıkları da var. Fakat ailem beni doğumumdan sonra nüfusa kayıt ettirmemiş. Biz de bu konuda biraz ihmalkar davrandık.

İlgini Çekebilir
Avrupa Ligi'nde kuralar çekildi! İşte Fenerbahçe ve Trabzonspor'un rakipleri
Habere Git

Umarım, Türk vatandaşlığını çok kısa süre içerisinde alabilirim

Şimdi de 19 yaşında olduğum için yetişkinler grubuna giriyor ve bir yabancının Türk vatandaşı olabilmesi için yapması gerektiklerini benim de yapmam gerekiyor. Bu süreç de uzun zaman alacak gibi görünüyor. Ailem, Türk vatandaşlığını hızlı bir şekilde alabilmem için kolları sıvamış durumda, ama pek kolay görünmüyor. Eğer transfer dönemi sona ermeden önce Türk vatandaşı olabilirsem, o zaman Trabzonspor'a transferim gerçekleşebilir. Sayın Abdullah Avcı, beni takımda Türk statüsünde oynatmak istiyor, yabancı statüsünde değil. Şimdi bekleyip göreceğiz. Umarım, Türk vatandaşlığını çok kısa süre içerisinde alabilirim" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler