Transfer: Bülent Yıldırım, Ajansspor ve Radyospor'da!

12.06.2020 - 12:19 | Son Güncellenme: 12.06.2020 - 12:27

Eski FIFA Hakemi Bülent Yıldırım, Saran Medya ailesine katıldı. Ajansspor ve Radyospor, 2020'de gerçekleştirdiği transferlere bir yenisini daha ekledi. Türkiye'nin en kariyerli hakemlerinden biri olan Yıldırım, yazılarıyla Ajansspor, programlarla da Radyospor'da okuycu ve dinleyicilerle buluşuyor.

Transfer: Bülent Yıldırım, Ajansspor ve Radyospor'da!

Bülent Yıldırım, Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası maçlarından hemen sonra da Ajansspor'un sosyal medya kanallarında maçlardaki hakem kararlarını yorumlayacak.

FIFA ve UEFA'daki çok sayıda uluslararası maç ve eğitim deneyimlerinin yanı sıra VAR'ın Türkiye'de uygulanmasında kilit rollerden birini üstlenen Yıldırım'a hoş geldin diyor ve başarılar diliyoruz.

Bülent Yıldırım Kimdir?

Bülent Yıldırım, 1 Mart 1972 Kayseri Pınarbaşı doğumludur. Sporaher zaman çok ilgi duyan eski sporcu babası emekli öğretmen Kemal  Yıldırım’ın da etkisiyle,  çocuk yaşlardan  itibaren futbol, atletizm ve özellikle voleybol branşlarına yakın ilgi duyar ve özellikle Kayserispor’un iç saha maçlarını hiç kaçırmaz! 11 yaşında Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün atletizm ve futbol yaz okullarında resmi anlamda sporla buluşur. Kayseri Lisesi’nde öğrenciyken, hem lise  futbol ve atletizm takımlarında hem de Talas Belediyespor Kulübü'nde lisanslı olarak futbol, voleybol ve hentbol oynar.

Başarılı bir öğrencilik döneminin  ardından, 1990 yılında  ODTÜ  Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünü kazanır. Üniversite döneminde katıldığıhakemlik kursunun ardından maçlarda ve atletik testlerde gösterdiği performansla dikkat çeker ve futbol sevgisinden dolayı kariyer planlarının arasına hakemliği de ekler.

ODTÜ’den 1995 yılında mezun olduktan sonra katıldığı yarışma sınavlarını kazanarak 1996 başında zamanın Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı’nda müfettiş yardımcısı olarak göreve başlar. Süper Lig'e terfi ettiği  2003 senesinde aynı zamanda, kurul  başkan yardımcılığı görevine terfi eder ve görevini FIFA hakemliği göreviyle eşzamanlı olarak yürütür.

FIFA hakemliği döneminde de başarılı yurt dışı performansı sonucu 1. kategoriye kadar  yükselir, üst düzey maç ve turnuvalarda görev alır.

2015 Ağustos ayında, TFF yöneticilerinin talep ve yönlendirmeleri sonucu, en son 7 yıldır yürütmekte olduğu Ekonomi Bakanlığı İç Denetim Birim Başkanlığı görevinden kendi isteğiyle ayrılarak, zamanın Türkiye Futbol Federasyonu ile 4 yıllık 'Profesyonel Hakemlik Sözleşmesi' imzalayan ilk 9 profesyonel hakem arasına katılır.

Toplam 26 sene yürüttüğü hakemlik yaşamının son 16 yılı Süper Lig'de olmak üzere, 21 yıl profesyonel liglerde görev alır ve Türkiye liglerinde her düzeyde önemli müsabaka, derbi ve finallerde görev yapmıştır. Kariyerinde, 257 tanesi süper lig maçı olmak üzere, 522 resmilig maçında görev almıştır.

Özellikle UEFA’da 1. kategori hakemi olduğu dönemde, aralarında İspanya, Rusya, Portekiz, Hollanda gibi önemli ülkelerin A milli düzeyde maçlarını ve Sevilla, Atletic Bilbao, Liverpool,  Totthenham gibi önemli futbol takımlarının müsabakalarını yönetmiştir.

Euro 2007 U-17 finallerinde hakem olarak, daha sonrasında ise Cüneyt Çakır ile birlikte Euro 2012 Avrupa Finalleri'nde ilave yardımcı hakem olarak görev almış, ayrıca AvrupaLigi ve Şampiyonlar Ligi Yarı Final müsabakalarında ilave yardımcı hakem olarak aynı ekiple birlikte çok önemli müsabakalarda görev yapmıştır.

TFF’nin görevlendirmesiyle katılmış olduğu Hollanda’nın Amsterdam kentinde 2016 senesinde gerçekleştirilen IFAB’ın ilk VAR   seminerine katılarak ülkemizi temsil etmiş ve VAR Protokolü'nün ilk Türkçe çevirisinde önemli katkılar sağlamış Türkiye liglerindeki ilk resmi uygulama olan SüperKupa Finali'nde VAR olarak görev yapmış olup, Türkiye’de VAR konusunda uzman isimlerden birisidir.

Senin için hazırladığımız haberler