Transfer gözdesinin menajeri konuştu: "Galatasaray'ı çok seviyor"

25.01.2021 - 19:13 | Son Güncellenme: 25.01.2021 - 19:20

Galatasaray'ın transfer etmek istediği Youssouf Ndayishimiye'nin menajeri Ahmet Arslan, Radyospor'a konuştu. Galatasaray'ın transfer teklifi yaptığı başarılı futbolcunun gönlünde hangi takım yatıyor? İşte detaylar...

Transfer gözdesinin menajeri konuştu: "Galatasaray'ı çok seviyor"

Galatasaray'ın transfer gündemindeki Youssouf Ndayishimiye'nin temsilcisi Ahmet Arslan önemli açıklamalar yaptı.

"7 kulüp teklif verdi"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Arslan, "Galatasaray'la Yeni Malatyaspor'un hâlen bu transfer için görüştüğünü biliyorum. Ancak Cadiz'den sonra PAOK da bir teklif verdi. Kiralama teklifi veriyorlar; ama Yeni Malatyaspor kiralama teklifini kabul etmiyor. Başkan Adil Gevrek, kulübün menfaetleri gereği kiralama yöntemine sıcak bakmıyor. Anderlecht çok ciddi olarak ilgilendi. Saint-Étienne'de başkanla görüştü. Başka bir Belçika kulübü de Yeni Malatyaspor'u aradı. 7 kulüp resmî teklif verdi" dedi.

"Galatasaray gep aklındaydı"

Ahmet Arslan, "Çok çalışması gerektiğini biliyor ve çok çalışıyor. Hamza Hamzaoğlu ondan çok memnun. Youssouf, Galatasaray'ı çok seviyor. Bana bunu söyledi. Daha önce Galatasaray'a geldi. Galatasaray'da genç yaşta denenmeye çıktı. Hatta Galatasaray, yetişmesi için bir takıma kiralık vermeyi düşünmüş; ama onu getiren menajer para sever olduğu için çocuğu geri götürmüş. Ama Youssouf pes etmedi. Şimdi milli takımın banko oyuncusu oldu. Galatasaray sempatisi var. Bunu kesin olarak söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

"Soğukkanlı ve güçlü"

İki buçuk yıl önce Afrika'daki bir U20 şampiyonasında Ndayishimiye'yi keşfettiğini belirten Ahmet Arslan, "1 yıl takip ettim. Soğukkanlılığı, fizik gücü dikkâtimi çekti. Adil başkana sunduk. Adil başkan da Burindi liginden A takıma oyuncu alacak en cesur başkan. İkiletmedi ve getirdik. Youssouf beni babası gibi görüyor. Ben onun için bir menajer değilim. En yakınındaki kişiyim. Her sorunu ile ilgileniyorum" diyerek açıklamalarını noktaladı.

İşte Galatasaray'ın Youssouf teklifi

Öte yandan Youssouf Ndayishimiye'ye ile Avrupa kulüpleri de yakından ilgileniyor. Galatasaray'ın yanı sıra İspanya'dan Cadiz'in de resmi teklifi var.

Yeni Malatyaspor Kulübü, Burundili orta sahası futbolcusu Youssouf Ndayishimiye için 3 milyon Euro bonservis bedeli talep ediyor. (TRANSFER DETAYLARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ)

Youssouf Ndayishimiye kimdir?

27 Ekim 1998 yılında Burundi'nin Bujumbura şehrinde dünyaya gelen Youssouf Ndayishimiye'nin ana mevkiisi ön libero. Atletik fiziği ve mücadeleci yapısıyla alkış toplayan 22 yaşındaki futbolcu, stoper ve 10 numarada da görev alabiliyor.

Geçtiğimiz sezonun devre arasında Aigle Noir FC de Makamba'dan 45 bin Euro bedelle Malatyaspor'a transfer olan Ndayishimiye'nin güncel piyasa değeri 1.2 milyon Euro.

Yeni Malatyaspor'un bankoları arasında yer alan Youssouf, bu sezon çıktığı 20 maçta 2 gol atıp 2 de asist yaptı.

1.83 boyunda olan ve Yeni Malatyaspor'la Haziran 2023'e kadar sözleşmesi bulunan Youssouf, 2 kez de Burundi A Milli Takım formasını giydi.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler