Transfer iddialarına yanıt: "Devre arasında..."

09.12.2020 - 21:05 | Son Güncellenme: 09.12.2020 - 22:18

A Milli Takım'ın ve Everton'ın yıldız oyuncusu Cenk Tosun, A Spor canlı yayınında soruları yanıtladı. Cenk Tosun, Süper Lig'e geri mi dönüyor, Milli Takım'ın Dünya Kupası elemeleri hakkında düşünceleri ne ? Şampiyonlar ligi maçında Başakşehir Yardımcı Antrenörü Pierre Webo'nun ırkçılığa maruz kalmasını hakkında neler söyledi? İşte tüm detaylar...

Transfer iddialarına yanıt: "Devre arasında..."

AJANSSPOR - HABER

Son dönemde adı transfer haberleriyle gündeme gelen Cenk Tosun, A spor'a önemli açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar:

Uzun dönem sakatlık yaşadığı süreçte tekrar Everton'a dönen milli oyuncumuz Cenk Tosun, Premier Lig'de her 3 günde 1 maç olduğu için forma şansı bulacağını düşünüyor. Sakatlık döneminde yaşadığı zorluklarla ilgili açıklamalarda bulunan Tosun "Mart ayının 11'inde ameliyat oldum. Ameliyat sonrası tekrar sahalara erken dönebilmek için çok çalıştım. İyi tedavi süreci geçirdim. Artık yüzde yüz hazırım" ifadelerini kullandı

 

"Ben milliyetçi aileden geliyorum"

Milli takıma tekrar dönen Cenk Tosun, Şenol Güneş'in ona güvenip tekrar milli takıma çağrılmasına teşekkür etti. Cenk Tosun "Ben milliyetçi aileden geliyorum, onun için milli takım duygularım çok yüksek. Şenol hocama çok teşekkür ederim. Sakatlık yaşamama rağmen bana güvenip ve beni düşünüp takıma çağırdı. Milli takımda iyi bir jenerasyon yakaladık. İnşallah dünya kupası elemelerinde 1.veya 2. çıkmaya çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.

"Süper Lig'deki bütün maçları izliyorum"

Süper Lig'deki maçları yakından takip ettiğini ifade eden milli oyuncu, Beşitaş'ı özellikle tüm maçlarını izlediğini ifade etti. Beşiktaş hakkında açıklama yapan Cen Tosun "Beşiktaş çıkışta bir takım. Yeni transferler olan Mensah gibi Aboubakar'da gibi oyunculardan verim alamaya başladılar. İyi bir Beşiktaş görüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"İngiltere de misyonum tamamlanmadı"

Türkiye'ye dönüp dönmeyeceği sorularına ise Cenk Tosun şu açıklamalarda bulundu.

"Everton'da kendimi ispatlamak istiyorum. Ama ilk hedefim Avrupa'da kalmak. Burada hocamla, herkesle aram gayet iyi. Eğer oynayamasam, o zaman düşünebilirim. Bu yüzden devre arasında neler gösterecek bekleyip göreceğiz" ifadelerini kullandı.

"İzlerken beynimden vurulmuşa döndüm"

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Medipol Başakşehir'in Paris Saint-Germain ile yaptığı karşılaşmada dördüncü hakemin Pierre Webo'ya yönelik ırkçı söylemini hakkında da açıklamada bulanan milli oyuncumuz, yapılan söylemi kınadı.

"Yapılanlar karşında şok oldum. Demba Ba'nın reaksiyonunu izledim. Bu kesinlikle olmaması gereken bir şey. .Şampiyonlar liginde daha önce her maça, ırkçılığa karşı pankart açarak çıktık. İzlerken beynimden vurulmuşa döndüm.Kabul edilmeyecek bir şey. Webo'ya ve Başakşehir e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler