Henry Onyekuru resmen Adana Demirspor'da! Transfer açıklandı

10.07.2022 - 16:23 | Son Güncellenme: 10.07.2022 - 20:16

Adana Demirspor, Galatasaray'ın eski oyuncusu Olimpiakos'un Nijeryalı kanat oyuncusu Henry Onyekuru'yu 1 yıllık kiralık olarak kadrosuna kattı. İşte detaylar...

Henry Onyekuru resmen Adana Demirspor'da! Transfer açıklandı

Süper Lig ekibi Adana Demirspor, Yunan ekibi Olimpiakos'tan 25 yaşındaki Nijeryalı kanat oyuncusu Henry Onyekuru'yu transfer etti. 

Adana Demirspor 1 yıl kiraladı

Transfer görüşmeleri yapmak için dün İstanbul'a gelen Galatasaray'ın eski futbolcusu Onyekuru, Adana Demirspor ile satın alma opsiyonuyla 1 yıllık kiralık sözleşme imzaladı.

"Bir yıl sonunda memnun kalırsak, satın alma opsiyonumuz var"

İmza töreninde konuşan Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, "Daha önce teklif etmişlerdi ama maliyetinden dolayı istememiştim. Son anda tekrar önerildi, yoğun bir diplomasinden sonra anlaştık. Bir yıl kiralık. Bir yıl sonunda memnun kalırsak, satın alma opsiyonumuz var. Yunus'tan dolayı ağzımız yandı. Eğer satın alırsak, 3 yıllık sözleşmemiz olacak." dedi.

"Böyle bir kulübe geldiğim için mutluyum"

A Spor'a konuşan Nijeryalı futbolcu Henry Onyekuru ise "Böyle bir kulübe geldiğim için mutluyum. Bazı eski takım arkadaşlarımla konuştuğumda buranın, birkaç yıl içinde Türkiye'nin en büyük kulüplerinden biri olacağını söylediler. Burada yüzde yüzümü vereceğim ve sonrasında taraftarlar tüm kupaları kazanmak için hazır olsunlar." ifadelerini kullandı.

Henry Onyekuru'nun performansı

Sezon başında Monaco'dan 4,5 milyon Euro karşılığında transfer olduğu Olimpiakos'ta  27 karşılaşmaya çıkarken 1 gol, 1 asistlik performans sergiledi.

Galatasaray'da 3 ayrı dönemde kiralık olarak forma giyen yıldız futbolcu sarı kırmızılı formayla 71 maçta 22 gol ve 12 asist kaydetti. Nijeryalı futbolcunun güncel piyasa değeri 5 milyon Euro.

Murat Sancak, Fenerbahçe'den transferi açıkladı

Adana Demirspor Başkanı Sancak, Onyekuru'nun imzası sırasında yaptığı açıklamada, "İyi kadro kurduk. Sol kanat eksiğimiz vardı, onun tamamladık. Trabzon'da Salih'i aldık, Fenerbahçe'den büyük ihtimalle Arda Okan'ı alacağız, Galatasaray'dan Ali Yavuz var. Bunları güzel bir şekilde harmanlayıp, önümüzdeki seneye daha güçlü bir şekle getireceğiz." diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler