Transfer savaşı! Fenerbahçe ve Beşiktaş...

13.11.2018 - 15:40 | Son Güncellenme: 13.11.2018 - 18:40

Süper Lig'in iki devi Beşiktaş ve Fenerbahçe, transfer için karşı karşıya geldi.

Transfer savaşı! Fenerbahçe ve Beşiktaş...

Süper Lig'in iki devi Beşiktaş ve Fenerbahçe, transfer için karşı karşıya geldi. 

Hedefte milli futbolcu var!

Zirveden uzaklaşan iki ekip transfer için çalışmalara şimdiden başladı. 

Alman Bild gazetesinin haberine göre Beşiktaş ve Fenerbahçe aynı oyuncunun peşine düştü. 

Haberde Berkay Özcan'ın iki ekip tarafından yakından takip edildiği belirtiliyor. 

Berkay Özcan için kıyasıya yarış!

Fenerbahçe'nin önümüzdeki yaz için bir girişimde bulunmayı planladığı, Beşiktaş'ın ise ara transfer döneminde bir hamle yapabileceği kaydedildi. 

Stuttgart ile 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunan 20 yaşındaki orta saha, Tayfun Korkut döneminde sadece 6 dakika süre alabilmişti. 

Milli oyuncu, Weinzierl'in gelişiyle birlikte iki maçta toplam 46 dakika forma giydi. 

Karlsruhe altyapısından yetişen Berkay 2013'te Stuttgart'a geçmişti. 

Genç oyuncu, 14 Ekim'de A Milli Takımımız'ın Rusya'ya 2-0 kaybettiği maçta oyuna sonradan girip ilk kez bir resmi maçta milli takım formasını giymişti.

Almanya doğumlu futbolcu hücuma yönelik orta saha olarak oynuyor ve sağ ayağını kullanıyor. 

Berkay Özcan Transfermarkt değeri!

Güncel Transfermarkt değeri ise 2.5 milyon euro. 

Berkay, Stuttgart'ın Frankfurt'a 3-0 kaybettiği maçın devre arasında oyuna girmiş ancak 85'te ayak bileğinden sakatlanarak yerini Gonzalo Castro'ya bırakmıştı.

 

Bild gazetesinde yer alan haber!

AJANSSPOR

Öte yandan Berkay Özcan, TFF'nin Tam Saha dergisinin kasım sayısına özel açıklamalarda bulunmuştu.

Milli takımı seçme süreci!

"İlk teklif Alman Millî Takımı'ndan gelmişti. Türkiye'den hiçbir bağlantım yoktu. Beni kimse bilmiyordu. Almanya'dan gelen teklifi kabul ettim. Sonrasında Almanya beni U16 Millî Takımı'na çağırmadı ve açıkçası bağımız koptu. Tam bu sırada Türkiye'den beni aradılar. Türkiye'nin teklifini kabul edip U16 ve U17 Millî Takımlarında forma giymeye başladım. Tabiî Türkiye adına forma giydiğimi Almanlar biliyordu. U19'da beni yine çağırdılar. Onlara, "Artık size gelmeyeceğim. Türkiye adına oynamaya devam edeceğim. Beni U16'da istemediniz ama Türkiye beni hiç bırakmadı" dedim ve tekliflerini reddettim. Türkiye'de kendimi çok iyi hissediyordum. Bana burada çok ilgi gösterildi ve çok değer verildi."

Türkiye'de forma giyecek mi?

-Gurbetçi oyuncularımızın büyük bir çoğunluğu gerekli şartlar oluştuğu zaman Türkiye'de forma giyebiliyor. Sen bu fikre nasıl bakıyorsun?

"Futbolda ne olacağını hiç bilemezsiniz. Şu an Stuttgart için savaşıyorum. İleride ne olur bilemiyorum. Her şey olabilir. Bir gün Türkiye'de de forma giyebilirim. "

Kariyer hedefi!

-2021 yılının sonuna kadar takımınla sözleşmen var. Kendine nasıl bir kariyer planı çizdin? Bundan sonrası için hayallerin, hedeflerin neler?

"Her genç oyuncu gibi ben de Real Madrid, Barcelona ya da Premier Lig'in büyük takımlarında oynamak isterim. Özellikle İspanya ve İngiltere'yi çok istiyorum. Bunun için çok çalışmam gerekiyor. Kendimi bu konuda motive etmiş durumdayım. Daha 20 yaşındayım. İnşallah bir gün bunu başarırım."

En beğendiği futbolcu...

-Her futbolcunun kendisine örnek aldığı oyuncular vardır. Sen hangi oyuncuları, hangi yönleriyle kendine örnek alıyorsun?

"En beğendiğim oyuncu Lionel Messi. Onu çok yakından takip ediyorum. Benim örnek aldığım demeyeyim de beni benzettikleri oyuncu ise Zinedine Zidane. Tabiî benim yaşım kendisini izlemek için yetmiyor. O futbolu bıraktığı zaman ben 8 yaşındaydım. Stilimi ona benzetiyorlar. Zidane'ın maçlarını hep YouTube'da izledim. Şu an Schalke 04'ün teknik direktörü Domenico Tedesco benim U17 takımından eski hocam… Kendisi beni Zidane'a çok benzetiyordu. Takımdaki çok arkadaşım da beni Zidane'a benzetiyor. Bu güzel bir şey…"

Senin için hazırladığımız haberler