Transfer Tahtası Kapanan Eskişehirspor'da Başkan Mehmet Şimşek Borcu Açıkladı

Akın Ungan
24.05.2022 - 20:27 | Son Güncellenme: 24.05.2022 - 20:49

Transfer tahtası kapalı olan Eskişehirspor'da yasağın kalkması için Trabzonspor'dan imza alamayan Başkan Mehmet Şimşek, kulübün toplam borcunu açıkladı.

Transfer Tahtası Kapanan Eskişehirspor'da Başkan Mehmet Şimşek Borcu Açıkladı

AJANSSPOR HABER

Bu sezon TFF 3. Lig'e düşen Türkiye'nin köklü kulüplerinden Eskişehirspor, borçlar nedeniyle zor bir dönem geçiriyor. Borçları temizleme hedefiyle yönetime gelen Mehmet Şimşek, 27 Mayıs'ta yapılması planlanan Olağan Mali Genel Kurul ve Olağanüstü Seçimli Genel Kurul öncesi açıklamalarda bulundu.

"Geldiğimizde ortada takım yoktu"

Eskişehirspor Başkanı Mehmet Şimşek şu ifadeleri kullandı: "Tüm Eskişehirspor camiasından özür diliyorum. Kulübe geldiğimizde ortada bir takım yoktu. Hızlıca bir takım kurarak, kampa göndermeyi başardık. Altyapıya transfer yasağını kaldırmak için FIFA dosyalarıyla ilgilendik."

"Desteği şehir dışından bulduk"

"Karşı karşıya kaldığımız birçok puan silme cezasını yine ödemeler yaparak durdurmayı başardık. Çok büyük borçları olan bir kulübü yönetmek zor ve bu yıl çok zorlandık. Kulübümüze bu sene sağladığımız sponsorluk ve reklam katkılarının yüzde 90 gibi bir kısmını şehir dışından bulduk. Eskişehirspor'un ismi şehir dışında bu kadar değerliyken, şehrimizden destek görememesini anlamıyoruz."

Kulübün toplam borcunu açıkladı

Mehmet Şimşek, Eskişehirspor'un toplam borcunun açıkladı. Şimşek, "Kulübümüzün toplam borcu 287 milyon liradır. Bizim derdimiz kulübü bizim yönetmemiz değil, ortak bir paydada kulübümüzü kurtarmaktır. Eskişehirspor, Eskişehir'in en büyük markasıdır." şeklinde konuştu.

Euro kuru hatırlatıldı

Başkan Yardımcısı ve Mali Asbaşkanı Özgür Marankoz ise geçen yıl yapılan mali kongrede Euro kuru 10,16 lirayken kulübün borcunun 250 milyon TL olarak açıklandığını hatırlattı ve şunları söyledi: "Euro kuru yüzde 70 artmış olmasına rağmen, kulüp borcumuz 350 milyon TL bantlarına çıkabilecekken, yapılan ödemelerden dolayı 287 milyon olarak tutulabilmiştir. Yapılan ödemelere rağmen kulübümüzün borcunun yükselmesinin sebebi budur."

Şimşek daha önce Trabzonspor'a gönderme yapmıştı

Eskişehirspor Başkanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde Trabzonsporlu Nevzat Aydın'ın futbolda hoşgörüyü vurguladığı bir mesajına yanıt olarak, transfer yasağının kaldırılması için gereken imzanın Trabzonspor tarafından atılmadığını hatırlatarak, bir göndermede bulunmuştu.

Aydın: "Bayrak asmayı yasaklamak isteyenlere gelsin"

Nevzat Aydın, sosyal medya hesabından "Bakasetas’ın Yunanistan bayrağı ile çıkması ayrı bir hoşuma gitti. İşte futbol, hoşgörü bu. Bayrak asmayı yasaklamak isteyenlere gelsin." ifadelerini kullandı.

Mehmet Şimşek: "Anadolu takımıyız diyenlere gelsin"

Nevzat Aydın'ın hoşgörü paylaşımına karşılık Eskişehirspor Başkanı Mehmet Şimşek ise "Yunanistan doğumlu Gekas, transfer tahtamızın açılması için Eskişehirspor’a karşılıksız imza verdi. Anadolu takımıyız diyenlere gelsin" cevabını verdi.

Senin için hazırladığımız haberler