FIFA’dan Bursaspor’a Tim Matavz cezası! / Transfer haberleri

Kerem Ergün
08.10.2022 - 14:54 | Son Güncellenme: 08.10.2022 - 17:54

FIFA, Bursaspor’u Tim Matavz'a 1 milyon 740 bin Euro ve faizini ödemeye mahkum etti. Bu rakam, o dönem kulübün başında olan Emin Adanur'un tüm alacaklarından fazla.

FIFA’dan Bursaspor’a Tim Matavz cezası! / Transfer haberleri

AJANSSPOR HABER

2009/2010 sezonunda Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan TFF 2. Lig ekibi Bursaspor, zor günler yaşıyor. 3 gün önce transfer yasağı aldığını duyuran yeşil beyazlı takıma bir darbe de FIFA’dan geldi. Bursaspor, eski futbolcusu Tim Matavz'a  1 milyon 740 bin Euro (32 milyon TL) + yüzde 5 gecikme faizi ödeyecek.

Adanur döneminde transfer edildi

Geçtiğimiz sezon TFF 1. Lig’de mücadele eden Bursaspor’da tüzük nedeniyle 2. Başkan olarak gözüken Emin Adanur, Luka Capan, Tim Matavz, Reagy Ofosu ve Namık Alaskarov’u transfer etti. Ancak bu transferlere rağmen Bursaspor küme düştü.

FIFA’dan transfer yasağı geldi

Bu oyuncular alacakları kendilerine ödenmediği için FIFA’ya başvuruda bulundu. Yeşil beyazlılar, sürekli tekrar eden ihlaller nedeniyle FIFA’nın kendilerine 2 transfer dönemi kalıcı transfer yasağı ile cezası verdiğini duyurdu. 

İlgini Çekebilir
Bursaspor'a 16 milyon TL hibe
Habere Git

Tim Matavz 17 maçta 2 gol attı

Adanur döneminde Birleşik Arap Emirlikleri takımı Al Wahda'dan transfer edilen 33 yaşındaki Sloven forvet Tim Matavz,  çıktığı 17 maçta iki gol attı. Sezon sonunda Güney Kıbrıs ekibi Omonia'ya transfer oldu. 

Adanur’un fedası Matavz’ın alacaklarının yarısını bile karşılamıyor

Geçen sezon Bursaspor’un başında bulunan Adanur, 3 gün önce yaptığı basın toplantısında kendi dönemindeki 4 transfer için kulübün aldığı yasak konusunda 33 milyon TL değerindeki alacağının yarısını Bursaspor’a bıraktığını açıkladı. Ancak sadece Matavz’ın alacağı para Adanur’un tüm alacaklarından daha fazla tutuyor.

İlgini Çekebilir
Bursaspor'da olağanüstü genel kurul kararı
Habere Git

Futbolcular maaş alamadı, elektrik kesildi

Geçen sezon futbolcular ortak bir bildiri yayınlayarak maaşlarının ödenmediğini açıkladı. Bunun ardından 2019 yılından beri biriken borçlar sebebiyle Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu ve Özlüce İbrahim Yazıcı tesislerinin elektrikleri kesildi. . Kulüp bu olayın ardından Uludağ Elektrik ile sponsorluk sözleşmesi imzalamak zorunda kaldı. 

2. Lig’de işler kötü gidiyor

Bu sezon TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Bursaspor skorlar da iyi gitmiyor.  Kadronun büyük bir bölümünü altyapıdan gelen futbolcuların oluşturduğu Bursaspor ilk 7 haftada 2 galibiyet, 1 beraberlik alabildi, Yeşil beyazlılar 7 puanla 16. sırada, küme düşme hattında bulunuyor. Bursaspor yarın saat 18.30'da evinde Tarsus İdman Yurdu ile karşılaşacak. 

Senin için hazırladığımız haberler