Anadolu takımları farkı kapatıyor! Dikkat çeken transferler...

08.09.2020 - 10:46 | Son Güncellenme: 15.09.2020 - 10:46

Büyük olarak adlandıran takımların yöneticileri, Anadolu takımları ile aralarındaki farkın kapandığına dikkati çekmişti. Bu sezon Nuri Şahin, Loic Remy, Tetteh gibi transferde adı Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile anılan futbolcular, Süper Lig'de boy gösterecek. Dikkat çeken bazı transferler...

Anadolu takımları farkı kapatıyor! Dikkat çeken transferler...

DETAY HABER-AJANSSPOR

Süper Lig’de yeni sezon öncesinde Anadolu takımları dikkat çeken bazı transferler gerçekleştirdi. Hatta; Anadolu takımlarının gerçekleştirdiği transferlerin bazıları, Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile de sıkça anılmıştı. Nuri Şahin, Khouma Babacar, Loic Remy gibi dünya futbolunda hafızlara kazınan isimler, Süper Lig’de boy gösterecek. İşte transferde ‘Anadolu Ateşi’ni yakan takımların dikkat çeken transferleri...

Max Gradel - Sivasspor

Geçen sezon Süper Lig'de şampiyonluk yarışı veren ancak; son haftalarda yarıştan kopan Sivasspor, Max Gradel'i 2 yıllığına kadrosuna kattı. Fransız ekibi Toulouse'dan Sivasspor'a gelen Gradel'in transferdeki kararı, futbol otoriteleri tarafından sürpriz olarak nitelendirildi. Sol kanatta görev yapan Max Gradel, kariyerine İngiltere'de Leicester City altyapısında başladı. Ardından Bournemouth, Leeds United, Saint-Etienne gibi takımların formasını giyen Gradel, son 2 sezondur Toulouse formasını terletti. Kariyerinde 389 maça çıkan 33 yaşındaki futbolcu 97 kez gol sevinci yaşarken, 51 de asist yaptı. Max Gradel 75 kez de ülkesinin milli takım formasını giydi.

Loic Remy - Rizespor

Transfer döneminde adı Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray ile anılan Loic Remy, Çaykur Rizespor'un yolunu tuttu. Kalbindeki bir problem sebebiyle detaylı bir sağlık kontrolünden golcü futbolcu, 2 yıllık sözleşmeye imza attı. Rizespor'a transfer olmadan önce Sivasspor ile de temas halindeydi. Fakat; futbolcunun menajeri Rizespor'a transferde etkin rol oynadı.

Loic Remy geçtiğimiz sezon Fransa liginde Lille forması giymişti. Dünya Kupası dahil Fransa Milli Takımı ile 31 maçta 7 gol atan Remy; Chelsea ile bir Premier Lig, Olympique Lyon ile iki Fransa Ligi şampiyonluğu yaşadı. Şampiyonlar Liginde 26 maçta 9 gol atan Remy; kariyeri boyunca resmi maçlarda 138 gol kaydetti.

Benjamin Tetteh - Malatyaspor

Benjamin Tetteh'in adı transferde sıkça Galatasaray ile anılmıştı. Ganalı oyuncu son olarak Sparta Prag ekibinin formasını terletti. Her ne kadar kiralık olarak kadroya dahil edilse de Malatyaspor camiasını havaya sokacak transfer olarak değerlendiriliyor. Geçen sezon Çekya ekibinde 38 maçta 9 gol kaydeden 23 yaşındaki Benjamin Tetteh de bu transferden ötürü mutlu olduğunu ifade etti.

 

Nuri Şahin - Antalyaspor

Futbol kariyerinde Real Madrid, Borussia Dortmund, Liverpool gibi takımlar olan Nuri Şahin, 'Bir gün Türkiye'ye geleceğim' demişti. İşte açıklama, Antalyaspor'a transferiyle birlikte gerçekleşmiş oldu. Son olarak Alman ekibi Werder Bremen'de oynayan 32 yaşındaki futbolcu, 2 yıllık sözleşmeye imza attı.

Aaron Lennon - Kayserispor

İngiliz futbolunu yakından takip edenler, Tottenham ve Everton formalarıyla hafızalara kazınan, son olarak da Burnley forması giyen Aaron Lennon'ın Kayserispor'a transferine şaşırdı. Ancak; realde 33 yaşındaki Lennon, 5.2 milyon TL karşılığında Kayserispor ile 1+1 yıllık anlaşmaya imza attı.

Khouma Babacar - Alanyaspor

Babacar, Beşiktaşlı taraftarların ismine aşina olduğu bir futbolcu. Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor, Senegalli futbolcuyu 1.5 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattığını duyurdu. Daha önce Fiorentina ve Lecce'de de forma giyen Babacar, İtalya Ligi'nde 166 maçta 39 gol atıp, 14 asist yaptı. İtalya Kupası'nda 15 maçta 5 gol ve 3 asisti bulunan Babacar, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 18 maça çıkarak 8 gol ve 1 asist kaydetti. Babacar, Senegal'in A Milli Takımı ve alt yaş milli takımlarında da forma giydi.

Pantilimon - Denizlispor

Denizlispor da kale pozisyonunu yeni sezon öncesi sağlama aldı. Bonservisi Nottingham Forest'ta bulunan 33 yaşındaki file bekçisiyle Denizlispor resmi sözleşme imzaladı. 2.03'lük kaleci bugüne kadar Romanya Milli Takımı'nın da 27 kez kalesini korudu. Pantilimon geçmişte Manchester City, Watford, Sunderland ve Deportivo La Coruna gibi takımlarda da görev yaptı.

Brown Ideye - Göztepe

Yeni sezon öncesi deyim yerindeyse kadrosunu boşaltan Göztepe, Yunanistan'ın Aris takımından Nijeryalı golcü Brown Ideye'yi İzmir'e getirdi ve sözleşme imzaladı.

Avrupa kariyerine İsviçre'de Neuchatel Xamaxta başlayan 32 yaşındaki futbolcu Fransa'da Sochaux Ukrayna'da Dinamo Kiev, İngiltere'de West Bromwich Albion, Yunanistan'da Olympiakos, Çin'de Tianjin Teda, İspanya'da Malaga formalarını giydi. UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde birçok maçta forma giyen Ideye, geçen sezon Yunanistan Ligi'nde 8 gol attı. Adı bir dönem Galatasaray'la da anıldı.

Mame Diouf - Hatayspor

Süper Lig'in yeni takımlarından Hatayspor da yine camiaya hava getirecek oyunculardan birini kadroya katabilmek için yoğun uğraş verdi. Hatayspor, Mame Diouf'u 1+1 yıllığına kadrosuna kattığını açıkladı. İngiltere Championship ekibi Stoke City ile sözleşmesi sona eren Diouf'un etkili bir kariyeri bulunuyor.

33 yaşındaki futbolcu, 2007 yılında transfer olduğu Molde'nin ardından, Manchester United, Blackburn Rovers ve Hannorver takımlarında da forma giydi. Son olarak İngiliz ekibi Stoke City'de forma giyen Mame Diouf kariyerinde 361 maça çıkarken, 117 gol attı ve 50 de asist yaptı.

Lacina Traore - Bandırmaspor

Futbolseverlerin dikkatini çekebilecek transferlerden birine de Bandırmaspor imza attı. Geçmişte Monaco, Everton ve CSKA Moskova gibi takımların da formasını giyen 2.03 boyundaki dev golcü Lacina Traore, TFF 1. Lig ekibi Bandırmaspor'la anlaştı. Traore, daha önce Galatasaray’ın da transfer gündeminde yer alan isimlerden biriydi.

Lucas Biglia - Fatih Karagümrük

Süper Lig'in yeni ekiplerinden Karagümrük, Süleyman Hurma başkanlığında dikkat çeken transferler yapmaya devam ediyor. Karagümrük, daha önce sıkça Galatasaray ile gündeme gelen Lucas Biglia'yı renklerine bağladı. 34 yaşındaki ünlü Arjantinli futbolcu, dha önce Anderlecht, Milan ve Lazio formaları da giydi. Arjantin Milli Takımı'nda ise 58 kez görev aldı.

Senin için hazırladığımız haberler