Transferde büyük sürpriz! Arda Güler'in arkadaşı Süper Lig'e...

Özgür Koç
13.05.2024 - 12:54 | Son Güncellenme: 13.05.2024 - 13:04

Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'ın, milli futbolcu Arda Güler'in formasını giydiği Real Madrid'den 31 yaşındaki Avusturyalı futbolcu David Alaba'yı gündemine aldığı ileri sürüldü. İşte detaylar...

Transferde büyük sürpriz! Arda Güler'in arkadaşı Süper Lig'e...

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşmak için kalan iki haftada bir puan alması yeterli olacak olan Galatasaray, bir yandan de yeni sezon transfer çalışmalarını sürdürüyor.

Yüksek bonservis bedeliyle ayrılıklar olacak

Sabah'ta yer alan habere göre; bu sezon birçok isimle yüksek bonservis bedelleriyle yollarını ayırmayı planlayan Galatasaray, yeni takviyeler için hazırlık yapıyor.

Savunmada dikkat çeken performanslar sergileyen Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı ve Victor Nelsson, sezon sonunda kasayı dolduracak takımdan ayrılabilir. Böylece yönetim, stoper tandemini de yıldız bir isimle doldurmak istiyor.

David Alaba iddiası

Haberin detayında, Galatasaray'ın İspanya La Liga'da şampiyonluğunu ilan eden Real Madrid'in yıldız ismi David Alaba'yı listesine aldığı ileri srüldü. Transferde bombayı patlatmak isteyen sarı-kırmızılıların yıldız isim için harekete geçtiği kaydedildi. 

Sakatlık nedeniyle sezonu kapatmıştı

Kariyerinde önemli başarılara imza atan deneyimli isim şanssız bir sezon geçiriyor. Avusturyalı oyuncu Aralık ayında çapraz bağlarını koparmış ve ameliyat olmuştu. Sezonu kapatan yıldız isim yaz aylarında sahalara dönecek.

Sözleşmesi 2026'da bitiyor

Bu sezon Real Madrid formasıyla 17 maça çıkan Alaba, 2 asist üretti. 31 yaşındaki oyuncunun sözleşmesi 2026'da sona erecek. Alaba'nın bonservis değeri ise 25 milyon Euro olarak biliniyor.

Avusturya Milli Takımı'nın da değişmez ismi olan Alaba, milli formayla 105 maça çıkarken 15 gol ve 21 asistlik performans sergiledi. 31 yaşındaki yıldız savunmacı Real Madrid'in dışında Bayern Münih ve Hoffenheim'da forma giydi.

Senin için hazırladığımız haberler