Galatasaray ve Beşiktaş Keita Balde Transferi İçin Karşı Karşıya

Akın Ungan
15.06.2022 - 14:21 | Son Güncellenme: 15.06.2022 - 14:32

Transferde harekete geçen iki ezeli rakip Galatasaray ve Beşiktaş, Cagliari'den ayrılmaya hazırlanan Keita Balde için girişimlerde bulundu. İşte detaylar.

Galatasaray ve Beşiktaş Keita Balde Transferi İçin Karşı Karşıya

Geçtiğimiz sezon şampiyonluk hedeflerinden uzakta kalan Galatasaray ve Beşiktaş, yeni döneme güçlü şekilde giriş yapmak istiyor. Yönetim değişikliği ile yapılanmaya giren Sarı-Kırmızılılar ile yeni teknik direktörü Valerien Ismael'in raporları doğrultusunda hareket eden Siyah-Beyazlılar, transfer gündeminde yeniden karşı karşıya geldi.

Gedson transferinde de karşı karşıya gelmişlerdi

Geçen sezonun devre arasında da karşılaşan iki kulüp, Galatasaray'ın uzun zamandır ilgilendiği Gedson Fernandes'in Siyah-Beyazlı renklere bağlanması ile gündem olmuştu. Transferde yabancı sınırına takılan Aslan, görüşmeleri sona getirmesine rağmen bitiremeyince Beşiktaş devreye girmiş ve oyuncuyu kadrosuna katmıştı.

İki kulüp de Balde'yi istiyor

İtalyan basınında yer alan haberlere göre iki kulüp, Cagliari'den ayrılmaya hazırlanan Keita Balde için mücadele edecek. Tarafların radarına giren golcü oyuncu, geçtiğimiz sezon Serie A ekibi ile 26 karşılaşmada görev aldı ve 3 kez rakip fileleri havalandırdı. 27 yaşındaki santrfor, 2 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi.

Cagliari opsiyonu kullanmayacak

Sözleşmesi Haziran ayı sonunda bitecek olan Balde'nin, 2 sene opsiyonu bulunduğu fakat kulübün bu opsiyonu kullanmayacağı ifade edildi. Kariyerinde Lazio, Monaco, Inter ve Sampdoria gibi takımlar bulunan yıldız futbolcu toplamda 299 maçta 78 gol, 43 asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler