Transferde Mesut Özil bilmecesi: 'Emre abi' devreye mi girdi?

15.12.2020 - 12:53 | Son Güncellenme: 15.12.2020 - 13:10

Bu sezon başında 18 transfer yapan, Galatasaray ve Beşiktaş ile ligde şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe'nin İngiltere Premier Lig'de Arsenal ile yol ayrımında olan Mesut Özil'i transfer etmek istediği gündemde. Mesut Özil'e Fenerbahçe dışında da talipliler var. Hem Alman hem de İngiliz medyası Özil ile ilgili son durumu yazdı. Fenerbahçe, Mesut Özil için devreye mi girdi? İşte son durum...

Transferde Mesut Özil bilmecesi: 'Emre abi' devreye mi girdi?

AJANSSPOR-HABER

İngiltere Premier Lig'de Arsenal forması giyen Mesut Özil, Ada ekibinde menajer Mikel Arteta tarafından kadro dışı bıraktılmıştı. Mesut Özil'in geleceğiyle ilgili birçok iddia ortaya atılırken, Alman basını yıldız oyuncunun Fenerbahçe'ye transfer durumuyla ilgili de haberlere yer verdi. Mesut Özil, Fenerbahçe'ye transfer mi olacak? Gelişmeler ve detaylar haberde...

Transferde iki opsiyon: Inter Miami ve Fenerbahçe

Yakın zamanda Mesut Özil'in MLS ekibi Inter Miami'ye transfer olabileceği konuşulmuştu. Alman basınında yer alan iddialara göre; Mesut Özil'e Fenerbahçe de transferde talip oldu.

Emre Belözoğlu sıkı pazarlık yapacak iddiası

Fenerbahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu'nun Mesut Özil'i bonservis bedeli olmadan kadrosuna katmak istediği ve futbolcu ile mali açıdan sıkı bir pazarlık yapılacağı öne sürüldü. Arsenal'da teknik heyet sorumlusu görevini yürüten Edu, Mesut Özil hakkında verdiği demeçte, ''Onunla konuştum. Mikel Arteta menajeriyle konuştu. Ben de bazı olasılıklar hakkında menajeriyle görüştüm. Kavga etmek için değil, sadece birbirimize yardımcı olabilecek bazı şeyleri denemek için'' ifadelerini kullanmıştı.

Mesut Özil'in kontratı ne zaman bitecek?

Mesut Özil'in Arsenal ile olan kontratı sezon sonu itibarıyla bitecek. 32 yaşındaki futbolcu, "Sözleşmem bitmeden Arsenal'den ayrılmayacağım. Sözleşmem bittikten sonra kariyerimle ilgili en iyi kararı vereceğim" demişti. Oyuncunun transferle ilgili görüşmelerini Muzzy Özcan yönetecek.

Acun Ilıcalı transferde elini cebine atacak mı?

2014 yılında Almanya Milli Takımı ile yaşadığı dünya şampiyonluğu ile hafızalara kazınan Mesut Özil'in ayda 1,5 milyon Euro (yılda 18 milyon Euro) kazandığı belirtiliyor. Ayrıca Ada basını, futbolcunun sezon sonuna kadar kalması halinde 8 milyon Pound sadakat bonusu kazanacağını yazmıştı.

Futbolcunun Fenerbahçe'ye transfer olması için ünlü medya patronu Acun Ilıcalı'nın da devrede olduğu konuşuluyor. Özil'in Fenerbahçe'ye transfer olması halinde 10 milyon Euro gibi bir bedel kazanacağı öne sürülmüştü. Fener Ol kampanyasıda etkin bir rol üstlenen Acun Ilıcalı daha önce, "Fenerbahçe için her şeyi yaparım her şeyi. Ben Fenerbahçeliyim" ifadelerini kullanmıştı.

Ali Koç, Özil transferi için neler söylemişti?

Başkan Ali Koç, "Elden oyuncu çıkarmazsak devre arasında transfer yapacak bir durumumuz yok. Bazı noktalara transfer ihtiyacımız var. Mesut Özil, Fener Ol’dan beri gündeme geliyor. Mesut Özil çok iyi bir Fenerbahçelidir. Sezon başında da gündeme gelmişti. Fenerbahçe’nin Özil’i transferinin ekonomik boyutlarını kaldırabilecek durumu yok. Bizim için gerçekleşirse güzel bir rüya olur ama gerçekleşmesi zor bir rüya" dedi.

Son günlerde Mesut Özil neler yapıyor?

Tecrübeli futbolcu Mesut Özil ile ilgili Alman basınına yansıyan bir haber dikkatleri çekti. Bild'de yer alan habere göre; Mesut Özil, 2 Temmuz'da eve dönerken aracıyla hız sınırını aştı.

Mesut Özil hız sınırını neden aştı?

Saatte 97 mil hızla (yaklaşık 156 km/s) ilerleyen Özil mahkemede kendisini savundu. Özil, milleri ve kilometreleri karıştırdığını söyledi. Mercedes G-Serisi'nin hız göstergesinin sadece 97 km/s gösterdiğini söyledi. 

Ayrıca Özil, koronavirüs sebebiyle M1 otoyolunun bomboş olduğunu ve hızı doğru tahmin edemediğini vurguladı. Ayrıca, Özil koronavirüsü kastederek "9 aylık kızım Eda ile toplu taşıma araçlarını kullanmaya karşıyım" dediği yazıldı.

Özil'e para cezası verildi

İngiliz basınına göre; yargıçlar bu konuda anlayışlı davrandı ve Mesut Özil'in aracına el konulmadı. Bunun yerine 1320 Euro para cezası verildi. Ayrıca ehliyet puanından -6 puan düşüldüğü öne sürüldü. 

Senin için hazırladığımız haberler