Transferde ne oluyor? Kanarya hem alış hem satış peşinde

06.01.2021 - 15:05 | Son Güncellenme: 06.01.2021 - 15:10

Fenerbahçe transferde hareketli günler yaşıyor. Bir yandan kritik Alanyaspor maçı öncesi konsantrasyonu bozmak istemeyen yönetim, Arsenal'den Mesut Özil ile Sokratis'i transfer etmek için çaba harcıyor. Ozan Tufan ve Luis Gustavo'ya gelen teklif değerlendiriliyor. Dirar, Kemal Ademi, Cisse, Lemos ve Sinan Gümüş satış listesinde..

Transferde ne oluyor? Kanarya hem alış hem satış peşinde

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Fenerbahçe ara transfer döneminin açılması ile birlikte hareketli saatler yaşamaya başladı. Sezon sonunda mutlaka şampiyon olmayı hedefleyen sarı lacivertliler transferde gözünü kararttı ve büyük oynuyor.

Fenerbahçe’nin rüyası gerçek olmak üzere!

Fenerbahçe’de gündemin ilk sırasında Mesut Özil transferi var. Arsenal ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olacak tecrübeli futbolcunun kadroya dahil edilmesi için sarı lacivertliler ciddi bir çalışma içine girdi. Bu transfer ile bizzat Başkan Ali Koç ilgilenirken Mesut Özil’in maliyetinin bir kısmı sponsorlar tarafından karşılanacak.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç geçtiğimiz günlerde Mesut Özil ile ilgili olarak, “Mesut Özil, Fener Ol'dan beri gündeme geliyor. Mesut Özil çok iyi bir Fenerbahçelidir. Sezon başında da gündeme gelmişti. Fenerbahçe'nin Özil'i transferinin ekonomik boyutlarını kaldırabilecek durumu yok. Bizim için gerçekleşirse güzel bir rüya olur ama gerçekleşmesi zor bir rüya" ifadelerini kullanmıştı.

Mesut transferinin gündeme gelmesi Fenerbahçeli taraftarlarda heyecan yarattı. Yıllardır yıldız oyuncuyu takımlarında görmek isteyen sarı lacivertli renklere gönül verenler sosyal medyada dün akşamdan beri 32 yaşındaki oyuncuyu konuşurken gündem olmasını da sağladılar.

Fenerbahçe’nin iki başarılı oyuncusu Ozan Tufan ve Luiz Gustavo’ya teklifler geldi. Ozan ile en ciddi ilgilenen Crystal Palace olurken Başkan Ali Koç’un tecrübeli oyuncunun satılmasına şu an sıcak bakmadığı öğrenildi. Bu transfer önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Savunmaya takviye yapmayı planlayan sarı lacivertlilerde ilk aday Arsenal’den ayrılmak üzere olan Sokratis var. Yunanlı oyuncunun transferinde Fenerbahçe yalnız değil. Kendi ülkesi ve İtalya'dan teklif alan oyuncunun kararı birkaç gün içinde netleşecek.

Gönderilmek istenen oyuncular

Fenerbahçe’de gönderilmesi planlanan oyuncular da var. Kadro dışı olan Nabil Dirar’ın yanı sıra beklenen verim alınamayan Papiss Cisse, Sinan Gümüş ve Kemal Ademi ile kiralık ya da bonservisiyle yolların ayrılması düşünülüyor.

Fenerbahçe’nin transfer hamleleri ile ilgili olarak Başkan Ali Koç Kasımpaşa maçından sonra, “Bizim bir yoğurt yiyişimiz var. Transfer imzalanana kadar ‘olacak, oldu’ demiyoruz. Ama bir iki mevkiye ihtiyacımız var. Tabii bu limitler ve kontenjan çerçevesinde ele alınması gereken hususlar. Burada da hem hocamız hem de sportif direktörümüz scoutlarımızın raporları doğrultusunda bize bir şeyler sundular. Onun üzerine kararlar vereceğiz. Burada önemli olan geçişin aksine transfer penceresinde en azından yarısında veya dörtte üçünde maçlar olmazdı. Şimdi bütün pencerede maç var hem de iki misli var. Dolayısıyla bu işi dengeli götürmemiz gerekiyor. Bizim yaşadığımız inişler gibi başka takımlar da inişler yaşayacak. Daha devre arasına bile gelmedik. Daha gidecek çok yol var. Onun için atılacak adımları, yapacağımız yatırımları, her türlü hamleyi çok çok iyi düşünerek yapmamız lazım.”

Fenerbahçe’nin transfer gelişmeleri sosyal medyada sürekli gündeme gelmesi üzerine sarı lacivertli kulüp Perşembe günü oynayacağı Aytemiz Alanyaspor maçı öncesi mesaj verdi.

“Milyonlarca taraftarımızın inancı ve desteğiyle kazanılacak maçlar var! Tek odak, tek hedef; Saldır Fener! “ denilirken Fenerbahçe, Süper Lig’de oynanacak maçları işaret etti.

Senin için hazırladığımız haberler