"Transferde titiz davranıyoruz"

10.09.2017 - 12:14 | Son Güncellenme: 10.09.2017 - 12:14

Karadeniz ekibi, 2017-2018 sezonu birinci transfer ve tescil döneminde  4'ü yabancı olmak üzere 6 futbolcuyla kadrosuna takviye yaptı, 9 oyuncusuyla da  vedalaştı.
 
Kırmızı-mavili ekip, sezon başında teknik ekibinde değişikliğe gitti.  Karabük temsilcisi, teknik direktör Zoran Barisic'in yerine Erkan Sözeri'yi  takımın başına getirdi.
 
İlk olarak Gençlerbirliği'nden Ferhat Görgülü ile sözleşme  imzalayan Kardemir Karabükspor, Rusya'nın Akhmat Grozny takımından Rumen  futbolcular Gabriel Torje ve Gheorghe Teodor Grozav'ı, Elazığspor'dan Malili  futbolcu Hamidou Traore'yi, Bucaspor'dan kaleci Çağlar Şahi?n Akbaba'yı ve son  olarak Trabzonspor'dan Arjantinli sol bek Luis Ibanez'i kadrosuna dahil etti.
 
Karadeniz ekibi, Marius Alexe, Vladimir Rodic, Iasmin Latovlevici,  Fati?h Ati?k, Ercüment Kafkasyalı, Ermin Zec, Mahmut Akan, Dejan Lazarevic ve  Abdou Razack Traore ile de yollarını ayırdı.
 
Rumen ve Ukraynalı futbolcular tercih edildi
 
Kardemir Karabükspor, transferde ağırlıklı olarak Rumen ve Ukraynalı  futbolcuları tercih etti.
 
Kırmızı-mavili ekibin kadrosunda son transferlerin ardından Rumen ve  Ukraynalı 8  oyuncu bulunuyor.
 
Romanya'dan Valerica Gaman, Paul Papp, Cristian Tanase, Gabriel Torje  ve Gheorghe Teodor Grozav, Ukrayna'dan ise Andriy Bliznichenko, Oleksandr  Rybka  ve Yevhen Seleznov, Karadeniz temsilcisinde ter döküyor.
 
"Çok titiz davranıyoruz"
 
Kulüp başkanı Hikmet Ferudun Tankut, Süper Lig'deki diğer kulüpler  gibi transfer politikası izleyemediklerini, "işçi takımı" oldukları için her  adımlarını ince eleyip sık dokuduktan sonra atmak zorunda kaldıklarını söyledi.
 
İşçilerin alın terleriyle bu takımın bu günlere geldiğini anlatan  Tankut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu nedenle biz diğer takımlardan ayrılıyoruz. Bu takım ağır sanayi işçilerinin takımı, hepimizin takımı. Özellikle  transfer yaparken çok titiz davranıyoruz. Öncelikle maliyetine baktığımız  futbolcuda, ahlak ve disiplin vazgeçilmezimiz. Transfer komitesi olarak hata  yapma şansımızın olmadığını bilerek, alacağımız oyuncuyu uzun süre takip  ediyoruz." diye konuştu.
 
Takımın hedeflerinden de bahseden Tankut, "Bizim her zaman öncelikli  hedefimiz ligde kalmak. Bunu başardıktan sonra bir önceki sezon konumundan daha  iyi yerde ligi tamamlamak. Öncelikle lige tutunacağız, sonra da geçen sezondan  daha iyi yerde ligi tamamlayama gayret edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler