Vincent Aboubakar, Beşiktaş İçin İstanbul'a Geldi

Ali Bozkurt
21.01.2023 - 08:14 | Son Güncellenme: 21.01.2023 - 18:05

Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ın Suudi Arabistan ekibi Al Nassr ile sözleşmesini feshetmesi sonrası anlaştığı Kamerunlu forvet Vincent Aboubakar, İstanbul'a geldi. Detaylar...

Vincent Aboubakar, Beşiktaş İçin İstanbul'a Geldi

AJANSSPOR HABER

Süper Lig ejibi Beşiktaş'ın yeni transferi Vincent Aboubakar, gece yarısı İstanbul'a geldi. Sağlık kontrolünden geçecek olan golcü oyuncu daha sonra Kartal'a imza atacak. Detaylar...

Beklenen saatte gelmedi

Dün gece 22.00'da İstanbul'a inmesi beklenen golcü oyuncu Vincent Aboubakar, beklenen saatte gelemedi. Vincent Aboubakar'ın uçağı havaalanına indikten sonra vize işlemlerinden kaynaklı beklemek zorun kaldı. Dışarıda kendisini bekleyen taraftarları selamlamak için sabaha karşı  Saat 05:30'da havaalanından çıktı.

Kadroya alındı

beIN Sport'ta yer alan habere göre Vincent Aboubakar, Beşiktaş'ın Yukatel Kayserispor maçı kamp kadrosuna alındı. Yıldız oyuncu yarın oynanacak olan maçta Şenol Güneş'in forma vermesi halinde oynaması bekleniliyor.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'a fark attı! Trabzonspor erteledi
Habere Git

Maaşı belli oldu

Beşiktaş, Vincent Aboubakar ile 2.5+1 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. Golcü oyuncu 1,1 milyon Euro imza parası alacak. Ayrıca bu sezon 1 milyon Euro maaş  ve kalan sezonlar için 3,1 milyon euro garanti maaş ve maç başı 12 bin euro ücret alacak.

Ronaldo'nun transferi Beşiktaş'a yaradı

Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan ekibi Al Nassr'a transfer olmasından sonra yapancı kontenjanında sorun yaşayan Suudi ekibi Aboubakar ile sözleşme feshetti. ManU, Ronaldo'dan yollarını ayırdıktan kısa bir süre sonra ise Beşiktaş'ın golcü oyuncusu Wour Weghorst'u transfer etti. Bu durumda ise Kartal, Aboubakar'ı kadrosuna kattı.

6 gole katkı sağladı

Vincent Aboubakar, bu sezon 12 resmi müsabakada forma giydi. Kamerunlu futbolcu 4 kez rakip fileleri havalandırmayı başarırken, 2 asist yapma başarısı gösterdi.

İlgini Çekebilir
Jozef de Souza'dan al Beşiktaş transfer haberini!
Habere Git

İlk sezonunda 23 gol

Beşiktaş'a üçüncü defa transfer olan Aboubakar, Siyah-Beyazlı ekibe ilk olarak 2016-2017 sezonunda transfer oldu. Aboubakar, sezon boyunca Süper Lig’de 27, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 6, UEFA Avrupa Ligi’nde 3 ve Türkiye Kupası’nda da 2 olmak üzere toplam 38 müsabakada 19 gol, 4 asiste imza attı. 

20 gole katkı sağladı

Aboubakar ile Beşiktaş’ın ikinci buluşması ise 2020-2021 sezonunda oldu. 30 yaşındaki golcü, ligde çıktığı 26 karşılaşmada 15 gol, 5 asistle tamamlamayı başardı.

Vincent Aboubakar takımla buluştu

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, "Yeni transferimiz Vincent Aboubakar, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde; Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, teknik ekibimiz ve futbolcularımızla bir araya geldi.

Futbol A Takımımızın kazandığı iki Süper Lig ve bir Türkiye Kupası şampiyonluklarında pay sahibi olan Aboubakar’la hasret gideren Teknik Direktörümüz Şenol Güneş ile futbolcularımız, Aboubakar’a yeni dönemde başarılar dilediler" ifadelerine yer verildi.

Senin için hazırladığımız haberler