Galatasaray'da transferi en çok uğraştıran Morutan ve Barış forma göremiyor!

24.04.2022 - 08:35 | Son Güncellenme: 24.04.2022 - 08:54

Sezon başında Galatasaray yönetiminin transferine en çok efor sarf ettiği iki isim, sezon sonuna gelindiğinde kadroya bile giremez noktaya geldi. İşte detaylar...

Galatasaray'da transferi en çok uğraştıran Morutan ve Barış forma göremiyor!

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray'da Burak Elmas yönetimi göreve geldikten sonra birçok transfer gerçekleşti. Elmas ve ekibinin yaz dönemindeki 9 hamlesi arasında transfer süreci en zorlayıcı olan iki isim Olimpiu Morutan ve Barış Alper Yılmaz olmuştu. İki oyuncunun transferinde de büyük pazarlıklar yapılmıştı.

Alper'i Beşiktaş da istedi, G.Saray aldı

Barış Alper için Beşiktaş da devredeydi. Sarı-kırmızılılar Keçiörengücü ile yapılan görüşmelerde bir yandan ezeli rakibinin önüne geçmeye çalışırken bir yandan da kulüp adına ayrı ayrı temsilcilerin görüşmeleri sürdürmesi kaotik bir durum oluşturmuştu. Galatasaray, Barış Alper'in bonservisine 2.1 milyon Euro ödeyerek kadrosuna katmıştı.

Son iki maçta kadroya alınmadı

A Milli Takım formasını da iki kez giyme başarısı gösteren Barış Alper, sarı kırmızılı formayla ise tüm kulvarlarda 20 maçta sahaya çıktı. Genç futbolcu bu karşılaşmalarda gol ya da asist yapma başarısı gösteremedi. Dinamo Kiev ile oynanan özel maçta takımının tek golünü atan 21 yaşındaki futbolcu bu maçın ardından ligde oynanan Yeni Malatyaspor ve bu akşam oynanacak olan Göztepe maçının kadrosuna alınmadı. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ın golcüsü döndü
Habere Git

Romanya'nın altın çocuğu Morutan

Galatasaray yaz transfer döneminde Alexandru Cicaldau'yu kadrosunda kattıktan sonra gözler Olimpiu Morutan'a çevrilmişti. Morutan'a Rumenlerin altın çocuğu olarak bakılıyordu.

Hayal kırıklığı oldu

Rakam olarak 10 milyon Eurolar konuşulurken Gigi Becali ve ekibiyle kıran kırana pazarlıklar yaşandı. 3.5 milyon Euro bonuslar artı ek maddelerle kadroya katılan Morutan, sarı-kırmızılı kariyerine yüksek perdeden başlasa da sezonun genelinde hayal kırıklığı oluşturdu.

Morutan'dan 24 maçta 3 gol, 3 asist

Geçtiğimiz sezon Steaua Bükreş formasıyla 36 maçta 8 gol ve 15 asistlik performans sergileyen 22 yaşındaki Rumen futbolcu Galatasaray'da şu ana oynadığı 24 maçta 3 gol, 3 asistlik katkı verebildi.

Senin için hazırladığımız haberler