Transferin gözdesi konuştu: Hedefi Avrupa...

Salim Manav
04.05.2021 - 14:27 | Son Güncellenme: 04.05.2021 - 14:36

1. Lig'de Ankara Keçiörengücü'nde performansıyla Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin transferde radarına giren Barış Alper Yılmaz ilk kez konuştu.

Transferin gözdesi konuştu: Hedefi Avrupa...

TFF 1. Lig ekibi Ankara Keçiörengücü'nde forma giyen, ortaya koyduğu performansla Ümit Milli Takıma yükselen ve başta Galatasaray olmak üzere Beşiktaş, Fenerbahçe ile Avrupa'dan birçok takımın transfer listesinde yer alan Barış Alper Yılmaz açıklamalarda bulundu. Barış Alper; kariyer planlaması, hedefleri ve kişisel performansı hakkında konuştu. İşte detaylar...

Keçiörengücü'nde hedef play-off

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Barış Alper Yılmaz, "Elimden geldiğince en iyi şekilde kulübüme hizmet etmek istiyorum. Başta kulüp başkanımız Sayın Sedat Tahiroğlu'na sonrasında İlker Püren Hocam ve ekibine teşekkür ediyorum, bana inandılar ve forma şansı verdiler. Keçiörengücü olarak play-off iddiamız devam ediyor. Sezon başında buraya kadar geleceğimizi tahmin etmiyorduk, buradan sonra da neden olmasın? Ligde son hafta Bursaspor maçını kazanıp, Altınordu'nun puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Umarım play-off'ta yer alırız. Sentetik sahada oynamamız birçok kez konuşuldu. Senteteki sahada oynamak bizim için ve rakiplerimiz için kötü oluyor. İnşallah gelecek sezon bu problem çözüme kavuşur." dedi.

'Sadece futboluma odaklandım'

Kendisi hakkında çıkan transfer haberleriyle ilgilenmediğini ifade eden Barış Alper, "Şu anda sadece futboluma odaklandım. Transfer sürecimle ilgili gelişmelerle menajerim Tuncay Maldan ilgileniyor." dedi.

Hedefi Premier Lig ve A Milli Takım

PSG forması giyen Fransız yıldız Kylian Mbappé'yi örnek aldığını söyleyen Barış Alper Yılmaz, Kylian Mbappé'yi beğeniyorum ve kendime örnek alıyorum. Ümit Milli Takıma çağrılmam benim için çok güzel bir duyguydu. Hayalim A Milli Takım'da ve Avrupa'da oynamak. Avrupa Liglerini takip ediyorum ve çok beğeniyorum. Premier Lig'i hedefliyorum. İnşallah bunu da başarabilirim. Avrupa'da oynayan Türk oyuncularımızı takip ediyorum, onlar bizleri gururlandırıyor. İnşallah bunu ben de başarabilirim. Benim de ilk yayınım olduğu için heyecanlandım. (Gülerek)" diye konuştu.

Barış Alper Yılmaz'ın performansı

2020-21 sezonunda Ankara Keçiörengücü formasıyla 35 resmi maçta görev yapan Barış Alper Yılmaz, söz konusu karşılaşmalarda rakip fileleri 8 kez havalandırırken, 5 golün de pasını verdi.

Barış Alper Yılmaz'ın kariyerinden notlar

23 Mayıs 2000 tarihinde Rize'de dünyaya gelen Barış Alper Yılmaz, profesyonel futbol kariyerine altyapısından çıktığı Rize Özel İdarespor formasıyla start verdi. Yılmaz daha sonra Ankara Demirspor ve Ankara Keçiörengücü kadrolarında yer aldı.U-21 Milli Takımımız'da 2 maça çıkan Barış Alper Yılmaz, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 1 kez havalandırdı. Ankara Demirspor kariyerinde 43 maçta süre alan Yılmaz, söz konusu maçlarda 1 gole imza attı. Güncel piyasa değeri 700 bin Euro olarak gösterilen 20 yaşındaki oyuncu, hücum hattının sol ve sağ kanadında ve santrfor pozisyonunda da görev yapabiliyor. Genç futbolcu sağ ayağını etkili kullanıyor. Barış Alper Yılmaz'ın Başkent ekibiyle olan kontratı 2024 yılının Temmuz ayına kadar devam ediyor. Barış Alper Yılmaz sol kanatta görev aldığı maçlarda skora katkı sağladı.

Senin için hazırladığımız haberler