Triatlon sezonu Marmaris Duatlonu'yla başladı

11.03.2018 - 17:17 | Son Güncellenme: 11.03.2018 - 17:17

Türkiye Triatlon Federasyonunun 2018 takvimindeki ilk yarışı Marmaris Duatlonu yapıldı.

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki duatlona, yaklaşık 400 sporcu katıldı. Yarışlar elit, gençler, yıldızlar, paralimpik, yaş grupları, takım yarışları ve halk duatlonu kategorilerinde yapıldı.

Elit, gençler ve yıldızlarda sporcuların mücadele verdiği yarış, 5 kilometre koşu, 20 kilometre bisiklet ve 2,5 kilometre tekrar koşu şeklinde sürdü. Koşu ve bisiklet yarışlarına, ilçede yaşayan vatandaşlar ve turistler ilgi gösterdi.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı İsa Tamer Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, triatlonun bir dalı olan duatlon yarışı ile Marmaris'te sezonun açılışını yaptıklarını ve yarışların bu ilçede ikinci kez düzenlendiğini söyledi.

Marmaris'te güzel ve güneşli bir havada sezonun startını verdiklerini belirten Çelik, yarışlara katılan sporcu ve ailelerin de kentten memnun kaldıklarını ifade ederek, "Duatlon içerisinde koşu ve bisiklet spor dallarını barındırıyor. Sporcularımız bu anlamda büyük çaba gösteriyor. Güzel bir sezon geçireceğimizi de ümit ediyorum." dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz ise Muğla ve ilçelerinde gençlerin sportif faaliyetlerle buluştuğunu kaydetti.

Muğla'da spor turizmine önem verdiklerini aktaran Öçalmaz, "Bu nedenle 12 ay ilimizde federasyonların destekleriyle çok sayıda yarışa öncülük ediyoruz. Yıl içerisinde birçok müsabakaya ev sahipliği yapıyor, kentteki turistik güzelliklerimizi de tanıtıyoruz. Muğla bünyesinde barındırdığı güzelliklerle her sezon birçok müsabaka için elverişli." diye konuştu.

Marmaris Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğinde gerçekleşen yarışlar da dereceye giren sporculara ödül ve madalyaları protokol üyeleri tarafından verildi.

Senin için hazırladığımız haberler