İsa Tamer Çelik açıkladı: Hedef Türk bayrağını göndere çekmek

23.01.2018 - 14:04 | Son Güncellenme: 23.01.2018 - 14:04

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı İsa Tamer Çelik, hedefleri hakkında konuştu. Çelik, olimpiyatlarda Türk bayrağını göndere çektirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Kota yorumu

Çelik, Antalya'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, 6-18 Ekim'de Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te gerçekleştirilecek 2018 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları için federasyonlarına birer erkek ve kadın sporcu kotası verildiğini söyledi.

Başkan Çelik, sporcularının 7-8 Temmuz'da İspanya'da kota yarışlarına katılacağını belirtti.

Genç Milli Takım'ın beşer erkek ve kadın sporcuyla Antalya'da kampa başladığını ifade eden Çelik, kampın 2 Şubat'ta sona ereceğini aktardı.

Hedefte 2020 de var

2018 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları'nı hedefleyen gençlerin yanı sıra 2020 Tokyo Olimpiyatları'na hazırlanan sporcuların da kampa dahil edildiğini belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Federasyonumuz genç sporcularımızın Buenos Aires'e katılacağı inancındadır. Bu doğrultuda programımızı yaptık, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2020'de Tokyo Olimpiyat Oyunları yapılacak. Bu oyunlara elit sporcularımız nezdinde katılacağımıza olan inancımız tamdır. Hedefimiz olimpiyatlarda Türk bayrağını göndere çekmek. Tokyo Olimpiyat Oyunları'na hazırlığımız büyük bir inançla sürüyor."

2018 yılı faaliyetleri hakkında

Çelik, Türkiye Triatlon Federasyonu’nun 2018 faaliyetlerine değinerek, sezonun ilk puanlı yarışının, 10-11 Mart'ta Muğla'nın Marmaris ilçesinde duatlon branşında düzenleneceğini bildirdi.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde ise 5-6 Mayıs'ta ilk puanlı triatlon yarışının gerçekleştirileceğini aktaran Çelik, eylülde de Alanya ETU Triatlon Avrupa Kupası yarışının yapılacağını söyledi.

Toplantıda bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu da Antalya'da futbol ve golf haricinde diğer branşlarda da önemli organizasyonlar yaptıklarını anlattı.

Senin için hazırladığımız haberler