Tribüne seyirci girişini TFF esnetiyor!

05.03.2021 - 12:11 | Son Güncellenme: 05.03.2021 - 15:07

Fatih Terim’in Ankaragücü-Galatasaray karşılaşmasından sonra yaptığı “Bizim maçlar seyircili oynanıyor” eleştirisi bir kez daha gözleri tribünlere çevirdi. Süper Lig’de taraftar yasağı devam ederken tribünlere kim, nasıl girebiliyor? TFF’nin konuyla ilgili talimatı ne diyor? Ayrıntılar haberimizde…

Tribüne seyirci girişini TFF esnetiyor!

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

Fenerbahçe ile Galatasaray derbisiyle gündeme gelen “Seyircisiz maçlarda tribünlere alınan seyirciler” konusu güncelliğini koruyor. Son olarak, Ankaragücü- Galatasaray maçı sonrası Fatih Terim’in “Bizim maçlar seyircili oynanıyor” çıkışından sonra Fenerbahçe-Fraport Antalyaspor maçı bitiminde de Akdeniz ekibinin Başkanı Mustafa Yılmaz “Yönetici arkadaşlar küfrediyor, ağır, şiddetli şekilde sinkaflı küfürler ettiler bize” dedi.


 

Talimatta yazdığı şekliyle uygulanmadı

Pandemi sonrası maçların seyircisiz oynanmaya başlamasının akabinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), salgına özel olarak bir talimat yayınladı. “Covid-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimat” başlığını taşıyan talimat, bu zamana kadar birçok kez güncellendi. Ancak talimatta yazanların uygulanması başından beri tartışmalı. Özellikle de Ajansspor’da defalarca dile getirdiğimiz 'Madde 9 Akreditasyon bölümünün 3. Bendi', en başından bu yana, talimatta yazdığı şekliyle hiç uygulanmadı.

Sınırın aşılmasının nedeni başkan hakkı!

Statlara girecek kişilerin madde madde belirtildiği tabloların yer aldığı talimata göre seyircisiz Süper Lig karşılaşmalarında futbolcular hariç, genel akreditasyon listesi 464 kişiyle sınırlı. Futbolcularla birlikte bu sayı, 486’ya ulaşıyor. Bunun içinde ev sahibi kulübün payı 187 iken, misafire 57 kişilik bir kontenjan veriliyor. Bu kişilerin ise sadece 20+20 olmak üzere 40’ı protokol tribününe akredite edilebiliyor. Ancak diğer yandan TFF’nin akreditasyon verdiği kişilerde bir sınırlama yok. Talimatın 'Madde 9 Akreditasyon 2. Bendi' ve talimatın son bölümünde yer alan tabloda TFF Başkanı ve TFF Başkanı tarafından görevlendirilecek kişiler maddesinin karşısında bir sayı yerine, 'ESNEK' kelimesi yer alıyor.

Kimseyi ihlalden sevk etmediler

Yani kısaca kulüpler, kendi görevlileri dışında, yalnızca dışarıdan belirledikleri 20 kişiye akreditasyon verebiliyor. Son zamanlarda talimattaki kontenjanı aşan sayıda insanın tribünlere alınmasının bir tek açıklaması olabilir: Başkan ve yönetime tanınan 'ESNEK' maddesi. Çünkü TFF, şu ana kadar hiçbir kulüp için Futbol Disiplin Talimatı'nın 'Madde 49 Usulsüz Seyirci Alma'ya göre ihlal sevki yapmadı!
 

.

Senin için hazırladığımız haberler